View Single Post
  #26 (permalink)  
Vechi 04 ian 2011, 18:16:02
micutza1's Avatar
micutza1 micutza1 este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 27 oct 2010
Locaţie: Atena, Grecia
Dieta: Dieta personalizata si mult sport !
Date: 160cm, 66kg
Mesaje: 489
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Jurnal alynacrystyna

Una dintre cele mai populare diete in momentul de fata in Romania si in Europa in general, Dieta Rina, a fost creeata in America, fiind una dintre dietele care ne promit s slabim intre 15-20 de kilograme, fara eforturi majore. Chiar daca slabim destul de mult, scopul dietei nu este numai pierderea kilogramelor in plus, ci schimbarea metabolismului in general. Cu alte cuvinte, dieta Rina pune metabolismul lenes la treaba, il stimuleaza sa arda mai mult si implicit, sa slabim mai mult. Un metabolism sanatos ne ajuta sa evitam efectul de yo-yo, respectiv acumularea rapida a kilogramelor pierdute, o data ce incheiem dieta si incepem sa mancam normal.

Cum functioneaza dieta Rina? Desi puteti slabi 15 kilograme pe parcursul celor 3 luni de dieta, regimul este unul foarte sanatos, pentru ca nu slabiti mai mult de 1,5 kg pe saptamana, adica exact cat ne sfatuiesc medicii nutritionisti ca fiind ideal. Dieta de 90 de zile a fost initial prescrisa sportivilor, insa a fost adoptata si de medicii cardiologi si recomandata celor ce sufera de boli cardio-vasculare, pentru ca are efecte benefice asupra tensiunii arteriale. Asa cum ne sugereaza si numele, dieta tine 90 de zile, o puteti intrerupe si mai repede, daca nu doriti sa slabiti atat de mult, insa efectul de schimbare a metabolismului nu mai este garantat.

Reguli generale ale dietei. Numarul de calorii consumate zilnic vi se poate parea destul de mare, insa dieta este astfel gandita incat sa creeze un echilibru perfect in organism, astfel incat sa slabiti sanatos, fara a va infometa sau a va priva de anumite grupe alimentare. Micul dejun, in fiecare zi al dietei, consta in fructe, fie 2 mere, 2 pere, piersici, pepene, banana etc. Incercati sa nu sariti peste nici un aliment din meniu si peste nicio masa, intrucat fiecare are un rol important in atingerea scopului final. Dupa incheierea dietei, pentru alte 90 de zile, continuati sa mancati fructe la micul dejun. Daca in aceste 3 luni de mentinere mai slabiti alte 3 kg, inseamna ca schimbarea metabolismului s-a produs. Puteti consuma cafea si ceai fara zahar in orice cantitate doriti. O data pe luna, de 3 ori pe parcursul dietei deci, dupa ziua de fructe, urmeaza o zi de apa, cu scopul de detoxifiere.

Ziua 1 - ziua proteinelor. Dupa micul dejun cu fructe, puteti consuma la pranz carne fripta sau fiarta, de exemplu 3 felii de piept de pui sau carne slaba. Puteti inlocui carne cu 3 oua fierta sau cu diverse branzeturi. Ideea e sa ajungeti la o portie de proteine de circa 200 gr. Alaturi de carne sau lactate, consumati salata, in orice cantitate, condimentata cu sare, piper sau verdeturi, dar fara ulei, o felie de paine, de preferinta integrala si un bol de supa fara paste fainoase. La cina, consumati acelasi meniu de la pranz, insa in jumatate din cantitate si sarind peste paine si supa.

Ziua 2 - ziua de amidon - legume. Dupa micul dejun cu fructe, consumati la pranz orice fel de legume fierte la abur sau inabusite, condimentate cu sos de rosii, ketuchp sau verdeturi. Pentu cina, consumati aceleasi legume ca si la pranz, insa in jumatate din cantitate.

Ziua 3 - ziua de carbohidrati. Dupa micul dejun cu fructe, consumati la pranz paste cu sos simplu de rosii, cu pesto, bulion sau blat de pizza cu sos de rosii sau rosii proaspete, fara mozarella sau carne.

Ziua 4 - ziua fructelor. Aceasta e ziua in care trebuie sa consumati orice fel de fructe si in orice cantitate, la micul dejun, pranz si cina.

Nu uitati: pentru ca dieta sa aiba succes, respectati ordine zilelor din acest meniu disociat. Alternati zilele dupa cum scrie mai sus, nu sariti peste nicio zi, nu le schimbati ordinea si nu uitati de ziua cu apa.
__________________
http://forum.slabute.ro/jurnale-slab...pune-7013.html
crede in tine ... iubeste-te ... incurajaza-te ... fi mandra ... ceilalti te pot abandona, insa TU trebuie sa lupti mereu pentru TINE ... pentru cea ce vrei!!!