Subiect: 9 months to go!
View Single Post
  #274 (permalink)  
Vechi 29 nov 2011, 00:48:36
StefaniaXtr's Avatar
StefaniaXtr StefaniaXtr este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 22 iul 2011
Locaţie: Drobeta Turnu Severin, Romania
Vârsta: 40
Dieta: Am decis sa incerc Dieta Dukan + sport, dupa ce termin cu alaptatul
Date: 170cm, 63kg
Mesaje: 403
Aprecieri acordate: 2
Am fost apreciat(a) de 5 ori in 4 mesaje
Implicit Re: 9 months to go!

Săptămâna 38 de sarcină

Micuţul se află în continuă creştere şi toate organele sale interne sunt complet dezvoltate. Cu toate aceste, plămânii şi creierul vor începe să funcţioneze normal doar atunci când copilul se va naşte. Urmând ca atât creierul cât şi plămânii să ajungă la maturitate pe măsură ce copilul va înainta în vârstă.
Deja la această dată, femeia însărcinată va începe să îşi imagineze cum va arăta copilul ei odată ce se va naşte, ale cui trăsături le va moşteni: dacă va avea ochii ei sau ai tatălui, nasul ca al mătuşii, etc. Dacă copilul se va naşte cu ochii căprui, atunci aceasta va rămâne aceasta culoare a ochilor pentru toată viaţa, însă dacă se va naşte cu ochii albaştrii atunci sunt mari şanse ca în primele luni culoare lor să se schimbe. Dacă apare hipertensiune indusă de sarcină şi cantitatea de oxigen şi nutrienţi către copil este redusă există posibilitatea ca micuţul să piardă din greutate.
Canalele lacrimare se dezvoltă complet în timp ce organele sexuale deja sunt bine dezvoltate şi sexul copilului nu mai este un mister de ceva timp. În altă ordine de idei, fetiţele se aşează într-o poziţie mai coborîtă în uter decât băieţii, însă în ambele cazuri fătul clipeşte, închide pumnii şi reacţionează la sunete. De asemenea micuţul reacţionează la lumină şi întuneric în timp ce straturile de grăsime de sub piele contribuie la reglarea termică a organismului.
Răspuns cu citat