View Single Post
  #4 (permalink)  
Vechi 10 apr 2011, 18:55:23
CrisetenO's Avatar
CrisetenO CrisetenO este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 16 sep 2010
Locaţie: Darmstadt, Germania
Vârsta: 38
Date: 161.5cm, 54.0kg
Mesaje: 876
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 45 ori in 26 mesaje
Implicit Re: Vreau sa slabesc 13 kg

Draga Anca,

In primul rand, bine ai venit intre Slabute. Sper sa te simti bine intre noi si sa iti gasesti un loc aici, incercand sa-ti transformi alimentatia intr-un regim sanatos de viata.

As dori sa-ti atrag atentia insa asupra faptului ca tinta ta este in regiunea "anorexie". La inaltimea de 1.70, greutatea ta nu este excesiva decat cel mult cu 3 kg, pe care le poti slabit ... corect, cu sportul! Sunt sigura ca formele corpului tau se pot schimba foarte usor cu ajutorul sportului regulat. Incearca exercitii care iti modeleaza corpul in gen turbo-jam si zumba.

In ce priveste alimentatia: spune nu infometarii! Eu stiu ce inseamna infometarea si iti spun: efectele secundare nu te vor parasi ani de zile! Eu inca nu mi-am recapatat ciclul la trei ani dupa o cura de infometare in care e adevarat ca am slabit, dar am si suferit enorm. La infometare tot corpul incepe sa ti se deterioreze: ti se lasa pielea si devine incretita si batrana. Ti se exfoliaza unghiile. Iti cade parul. Dispare stralucirea ochilor, apar vergeturi pe piele. Muschii ti se lichefiaza si nu se mai refac (pai de unde energia ca sa transformi/procesezi proteinele?), faci osteoporoza (ti se transforma oasele in bureti). Devii un fel de schelet ambulant, fara energie, si care nu ar putea reactiona rapid chiar daca i-ar depinde viata de aceasta reactie. Devii un cavou, unde limitele corpului incetul cu incetul iti distrug tot ce e mai frumos in suflet. Devii ceva mai marunt si mai acru decat un cinic, si termini prin a te uri tu insati pentru ce ai ajuns!

Cat priveste alimentatia insa, iata cateva reguli care te vor ajuta sa slabesti:

* Scoate din meniu: carbogazoasele, produsele din comert, semi-preparatele, dulciurile, prajelile, fast-food, mancaruri in care sa fie multi carbo si multe grasimi totodata.
* Include in meniu: (1) proteine: peste (inclusiv peste mai gras gen somon!), lactate semidegresate (branza, urda, iaurt, putin lapte), carne de vitel, carne de pui SI (2) grasimi bune: grasimi nesaturate de exemplu ulei de masline extra-vergine in salata, masline, peste gras, oleaginoase cu masura (nuci, alune, migdale) etc. SI (3) carbo buni: putina paine integrala in fiecare zi e ok, dar nu combinata cu grasimi, legume -- crude si gatite fie la aburi, fie la gratar sau la cuptor -- seminte care produc fibre, precum inul, semintele de pin, etc.
* Fa sport dupa puterea ta, dar IN FIECARE ZI! Din experienta mea e foarte bine sa faci un sport nu prea intens in fiecare zi -- eu fac turbo-jam -- iar in doua zile din sapte fac sport mai intensiv: fitness sau fotbal.
* Nu cobori niciodata sub 1200 kcal, si nu cobori sub 60 kg.

Cu mult drag,
Cristina
__________________
Reteta mea preferata din post: http://concurs.slabute.ro/reteta-pre...CrisetenO.html

Jurnalul meu: E greu sa te opresti din slabit... http://forum.slabute.ro/jurnale-slab...teno-6331.html
CrisetenO, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1862 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1345 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]