View Single Post
  #42 (permalink)  
Vechi 15 mar 2010, 19:56:49
Sand's Avatar
Sand Sand este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 09 mar 2010
Locaţie: Orange County, CA, Statele Unite ale Americii
Vârsta: 54
Dieta: de tip mediteraneana + sport
Date: 173cm, 79kg
Mesaje: 3.059
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 12 ori in 10 mesaje
Implicit Re: Sa vorbim despre alimentatia sanatoasa

Alimentatie sanatoasa pentru mine e aia care iti aduce un aport nutritiv pe bune (cu minerale, vitamine, etc.). Ceva de genul fara calorii goale.

Sunt lacto-ovo-vegetariana, nu beau alcool si nu mananc zahar aproape niciodata, nimic alb (faina alba, orez alb, paine alba, paste albe etc.). Desertul il fac in casa cu un inlocuitor de zahar insa nu prea ma omor dupa dulciuri. Mananc in schimb foarte condimentat si iute. Lactatele pe care le mananc sunt toate 0-2% grasime si le tin sub control. Sunt disperata dupa salate si fac tot felul de combinatii, cu nuca, seminte, broccoli etc. Mare parte din alimentele pe care le mananc sunt crude, mai rar fierte, foarte rar prajite. Folosesc numai ulei de masline sau de nuca de cocos si nu turnat din sticla ci cu spray-ul.

Painea o fac in casa, combin faina neagra cu faina de soia si pun si putin supliment nutritiv (proteina pura din zer de lapte). Omletele le mananc fara galbenus (sau reduc din ele de genul 3 oua doar un galbenus) si le combincu broccoli crud si ciuperci.

Nu mananc fructe seara si niciodata sosuri/rantasuri/maioneze. Foarte rar cand fac pizza din faina neagra (blatul foarte subtire) o ung cu pasta de rosii amestecata cu busuioc si usturoi. In general mananc fructele goale, necombinate cu mancare si de regula cu 15 min. inainte de mese. Sunt disperata dupa acrituri (lamai, portocale, mandarine, fructe de padure).

Poate o data pe luna mananc un pateu/doua din faina alba (foi cumparate) umplut cu forta cu branza de vaci, telemea, si busuioc). Si poate de doua ori pe saptamana mananc cate o inghetata din fructe (lamaie sau mandarine deci acre) fara lapte si care are putin zahar (80 caloriii bucata) insa numai dupa ce trag de fiare.

Beau apa cam 2 l./zi si lichide sub forma de supe de legume, suc de rosii (fara sare), cafea fara cofeina (una la doua zile sau chiar mai rar), apa plata si ceai verde cu miere si lamaie (cu miere - o cana/zi). Tot ce mananc e cu sare redusa sau fara.

Pareri, sugestii?
Răspuns cu citat