View Single Post
  #44 (permalink)  
Vechi 28 oct 2009, 00:04:41
ras_cristalin's Avatar
ras_cristalin ras_cristalin este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă ModelSlăbuţă Model
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 09 aug 2009
Locaţie: Suceava, Romania
Vârsta: 36
Dieta: Mancare sanatoasa
Date: 171cm, 84.3kg
Mesaje: 6.253
Aprecieri acordate: 7
Am fost apreciat(a) de 163 ori in 79 mesaje
Implicit Re: Inceput de bulimie?! pls HELP!

Citat:
Anterior postat de dara Vezi mesajul
Din cate am inteles ai zis ca mergi deja la psiholog, pot sa te intreb de ce orientare este psihologul? Intreb pt. ca in problema ta, care nu esti tu, este o problema, cele mai bune rezultate le-a dat terapia cognitiv-comportamentala. Ar mai fi si cea 'interpersonala' dar nu avem inca specialisti in tara. De cognitiv-comportamentala avem. Deci nu psihanaliza adleriana, jungiana, clasica, psihodinamica, nu alte forme de psihoterapie, ci cognitiv comportamentala. Si in plus nu toti psihiatrii au pregatire de psihoterapeuti, unii din ei au doar pregatire de medici, deci practic ei pot prescrie medicamente. Restul iti emit pareri personale, nu fac psihoterapie.

Mai apoi, la cognitiv-comportamentala nu doar pt. ca se cheama psihoterapeut de formare cognitiv.comportamentala inseamna ca e si bun. Trebuie facuta o selectie, documentare, cum vrei sa zici, cum iti cauti dentist, ginecolog, instalator, contabil. Nu toti care practica o meserie sunt si buni.

Fara psihoterapie riscul de recidiva e f. mare, pt. ca nu ai toate instrumentele cu care sa depasesti problema, care e f. tratabila.

In rest ai putina grija pt. ca vomitatul des duce la probleme mari cu smaltul dintilor, ruptura de esofag si eliminarea electrolitilor din corp, ceea ce poate duce la stop cardiac. Daca scazi sub BMI-ul sanatos pt tine, incepe sa-ti creasca par pe corp, sa-ti fie frig, inima sa functioneze greu, apare osteoporoza, fracturile din cauza acesteia.

Un psihoterapeut bun te va invata sa-ti controlezi emotiile si chiar sa nu mai apara emotii asa de puternice, ca sa nu trebuiasca sa le depasesti doar cu vointa.
Si auto-vatamarea se trateaza f. bine si tentativele de sinucidere si depresia, anxietatea, si tulburarea de imagine corporala, toate cu cognitiv comportamentala si un specialist care sa nu fie doar de forma.

Practic daca te duci motivata serios sa scapi de problema, vei reusi si nu va trebui sa rezisti la toate astea doar strangand din dinti.
Vei reusi sa gestionezi emotiile in alte moduri si sa nici nu mai ai stari negative profunde.
Dara, sunt foarte utile informatiile date de tine insa vad ca slabuta noastra n-a mai dat pe aici de peste o luna. Sper sa ajute sfaturile tale multe fete.
__________________
Răspuns cu citat