View Single Post
  #46 (permalink)  
Vechi 13 sep 2011, 09:09:54
roxxialexx's Avatar
roxxialexx roxxialexx este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
 
Data înregistrării: 17 feb 2011
Locaţie: Bucuresti, Romania
Dieta: Hipocalorica personalizata cu principii Rina's 90
Date: 160cm, 65kg
Mesaje: 4.716
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 13 ori in 12 mesaje
Implicit Re: Jurnal roxxialexx: Viata sanatoasa - provocare si necesitate

DESPRE INGREDIENTELE ASCUNSE DIN BOMBOANE!

Jamie Oliver a facut la un moment dat o emisiune intitulata "Food Revolution" in care incearca din rasputeri sa-i invete pe altii sa manance corect si sanatos. Intr-unul din episoade el vorbeste despre folosirea de şelac in bomboane, şelac obtinut de fapt din insecte.
Şelacul este o răşină care provine de la un anumit tip de gândac (denumit Lac - Laccifera lacca) care este crescut tocmai pentru această răşină. Este foarte răspândit în sud-estul Asiei, mai ales în Thailanda, India, China, Indonezia şi Vietnam
Şelacul este folosit în producţia de lacuri şi vopseluri (inclusiv vopseluri pentru textile), în industria farmaceutică (pentru a crea un strat protector în unele pastile), în industria cosmetică (parfumuri, sprayuri pentru păr, rujuri) şi în agricultură (pentru a crea capsule de uree – un îngrăşământ cu eliberare lentă).

În industria alimentară, şelacul este folosit mai ales în produsele de patiserie şi pentru a glazura fructe şi boabe de cafea. Bomboanele clasice tip dropsuri şi acadele tot cu şelac sunt obţinute. De asemenea, acesta este folosit şi drept colorant în unele alimente şi băuturi răcoritoare.

Câteva date:
  • Pentru a produce un kg de şelac e nevoie de aproximativ 300.000 insecte
  • Producţia anuală de şelac atinge aproximativ 20.000 de tone
  • India şi Thailanda sunt cele mai mari producătoare de şelac, deţinând 85% din producţia globală
  • India are 181 de centre unde se procesează şelac
roxxialexx, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2018 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1501 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1244 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]