unul din nasii lui bb este prietenul nostru care in vara s-a operat decancer la cap, deci masa pe care am pregatit-o pt dupa scaldat a fost pe baza a ceea ce are el voie sa manance-de la nutritionist/energolog. desertul l-am servit inainte de masa cu o ora: fructe proaspete, inghetata de visine (avocado, banane, visine congelate), chipsuri de mere si pere. chopsurile le-am facut dupa o reteta a corneliei marin, adica am taiat fructele felii subtiri, le-am pus in apa+lamaie pana am terminat cu toate, le-am sters si le-am pus pe 3 randuri (pe tava de la cuptor, gratarul de la cuptor si tabla de jos a cuptorului, unde am pus o tava de melamina rezistenta pana la 80g cu hartie de copt), la 40 de grade. a durat vreo 10 ore sa se usuce, dar au fost absolut bestialesi f apreciate, desi nu erau suficient de crocante. merele mi-au placut, perele nu s-au uscat destul si u cred ca o sa mai fac. o sa caut pe viitor mere din acelea stafidite, sigur se usuca mai repede.
am facut salata de vinete pe felii de andive, salata de ruccola, salata de ardei copti(un deliciu), salata de radacinoase. pt ceilalti si niste afumaturi de tara(carnati, carne, peste, cascaval) si sarmale. si am mai facut un chefal la cuptor cu legume, fara sare sau piper, doar cu usturoi si muuuulta pasta de ardei. a fost cel mai bun preparat de peste pe care l-am mancat eu vreodata. a mers perfect cu o vinegreta de ului de masline+zeama de lamaie. duminica dimineata, cand m-am apucat de gatit mi-au venit o gramadenie de idei ce si cum sa mai gatesc, noroc ca la 12 au venit cele doua perechi de nasi sai m-au oprit, ca-mi ramanea mancare pe toata luna, asa am doar pe saptamana asta.