View Single Post
  #5 (permalink)  
Vechi 04 apr 2012, 10:00:06
happygirldiana's Avatar
happygirldiana happygirldiana este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă cu ExperienţăSlăbuţă cu Experienţă
Merite:
SUNT RESPONSABIL Locul 2 la concurs  
Data înregistrării: 22 iul 2010
Locaţie: Calafat, Romania
Vârsta: 34
Dieta: Sfanta Hipocalorica
Date: 173cm, 87.5kg
Mesaje: 18.525
Aprecieri acordate: 2.865
Am fost apreciat(a) de 3.764 ori in 1.993 mesaje
Implicit Re: Slabuta la timpul prezent si viitor.

Citat:
Anterior postat de maddy95 Vezi mesajul
In primul rand as vrea sa incep acest topic prin a mentiona cat de mult ma bucur ca ma pot afla intr-o astfel de comunitate in care nu este incurajat slabitul intr-un mod special, ci stilul de viata sanatos pe care ar trebui sa il ducem cu totii.
Buna! Sunt Madalina, slabuta incepatoare si ma gandeam sa incepem sa dezbatem (de ce nu? ) subiecte in ceea ce priveste slabitul cu rolul de a constientiza importanta pierderii kilogramelor atat din punct de vedere fizic cat si psihic. Nu vreau ca acest topic sa fie considerat gen "Grupul alcoolicilor anonimi" NU! ci mai degraba "Grupul slabutelor ambitioase"

Pentru inceput presupun ca fiecare dintre noi inainte sa slabeasca a avut o motivatie care si-a lasat mai mult sau mai putin amprenta pe existenta noastra. Unii vor sa slabeasca pentru ca vecina a slabit si, vorba aia, de ce vecina sa arate bine si eu nu? Unii slabesc pentru ca hainele nu ii mai incap. Unii slabesc pentru ca sunt complexati. Unii slabesc pentru ca vor sa aibe mai mult succes in dragoste. Toate aceste variante ni se potrivesc cu siguranta intr-o mai mica sau mai mare masura.

Pentru a va da mai mult curaj am sa imi destainui eu prima motivul...

Eu, personal, m-am pus pe slabit pentru ca... eram criticata la orice pas... si devenise o problema psihica... daca auzeam pe oricine vorbind in jurul meu de "grasi" in secunda a 2a eram ofensata, chiar daca eu nu eram subiectul discutiei. Recunosc ca la inceput ma gandeam doar la pierderea in kilograme, nu si la stilul de viata sanatos pe care mi-l aducea de la sine o dieta echilibrata. Mi-a luat mult sa imi dau seama de asta.

Voi, slabutelor, de ce va-ti pus pe slabit? :*

(As dori ca acest topic sa fie discutat cat mai dezinvolt cu putinta, sa vorbim fara retineri si cel mai important sa ne motiveze atat pe noi, cei ce am pasit deja pe drumul catre o viata sanatoasa cat si pe cei care inca amana )
Buna, Maddy!
Interesant subiect ai deschis tu aici
Ma bucur ca tot mai multe slabute realizeaza ca aici incurajam alimentatia sanatoasa si miscarea, pentru ca se mai intampla sa se inregistreze fete care sa ceara "disperate"informatii despre dieta cu supa de varza, mere sau cai verzi pe pereti,pentru ca vor sa slabeasca 10 kg in 5 zile sau mai stiu eu cat.Slava Domnului, suntem pe drumul cel bun!

Ca sa raspund si eu la intrebare, va spun ca e foarte aiurea sa ai 84 de kilograme.Pentru mine au fost niste momente groaznice, niste momente pe care,daca as putea, le-as uita chiar acum....
Am hotarat sa slabesc pentru mine, pentru a putea avea si eu mintea limpede si pentru a putea merge linistita pe strada, pentru a putea imbraca o bluza draguta, pentru a putea iesi la plimbare fara sa plang pentru ca nu imi vin hainele.Apoi, un alt motiv pentru care am hotarat sa slabesc este iubitul meu.Niciodata nu m-a jignit, niciodata nu mi-a reprosat ca sunt grasa, dar asa simteam eu nevoia, sa slabesc, pentru a nu se simti prost cu mine,desi bag mana in foc ca nu s-a simtit vreodata asa, nu s-a schimbat deloc fata de mine, e acelasi care era cand aveam 84 de kg, un om iubitor, intelegator, cald si pe care ma pot baza indiferent de situatie.
Si sanatatea a fost un motiv.Incepeam sa transpir groaznic, sa obosesc foarte rau chiar daca urcam doar 5 trepte, sa tremur si ma speriasem sa nu cumva sa dezvolt si un diabet.Toate acestea m-au facut sa iau decizia de a merge la un endocrinolog si de a face o serie de analize: era cazul sa imi schimb viata, sa ma schimb eu, pe mine. Asa ca, mai ambitioasa ca niciodata(am mai avut tentative) am mers la medic, am primit tratament, am inceput sa mananc sanatos numarand calorii, am inceput sa fac miscare si sa ma informez cat mai mult in ceea c epriveste slabitul sanatos, am gasit Slabute si de atunci sunt cu totul alt om.Complet diferit!Desi spunem ca aspectul fizic nu conteaza.Pentru mine a contat.Faptul ca am slabit cat de cat si am dat ce era mai mult jos, m-a ajutat psihic foarte mult, am crescut in ochii mei si am reusit sa am mai mereu o atitudine pozitiva, in asa fel incat si cei din jurul meu ma privesc cu alti ochi.
happygirldiana, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2522 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 2005 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1489 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat