View Single Post
  #598 (permalink)  
Vechi 14 dec 2011, 21:13:21
Sand's Avatar
Sand Sand este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 09 mar 2010
Locaţie: Orange County, CA, Statele Unite ale Americii
Vârsta: 54
Dieta: de tip mediteraneana + sport
Date: 173cm, 79kg
Mesaje: 3.059
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 12 ori in 10 mesaje
Implicit Re: poftele...

Citat:
Anterior postat de andrylici Vezi mesajul
....ma simt atat de neputincioasa in fata unei societati conduse de "mancare".
Nu sunt de acord. In Ro nu am fost expusi la asa o abundenta insa in vest magazinele abunda in produse de genul asta de zeci de ani. E pur si simplu alt fel de a vedea lucrurile. Daca exista cumparatori, exista si produse care sa se vanda. Problema e ca se cumpara in general in cantitati decente si se mananca destul de cu masura. Tocmai pentru ca sunt doar un dulce asa pe langa masa de Craciun. Ca un mic desert. Iar mesele sunt si ele ceva decent, in nici un caz zeci de feluri ca in Ro. Ideea e sa se intalneasca rudele, sa stea de vorba etc. Chestia cu mancare e ceva asa, nesemnificativ, pe langa.

In Ro din cauza foametei din trecut, se bate mai mult moneda pe haleala. D-aia se umplu spitatele dupa Paste si Craciun de oameni care au mancat prea mult, pana le-a venit rau. Unii mai si mor.

Cand esti crescut avand acces la sute de produse in supermagazine de cand esti mic si pana mori..nu te mai impresioneaza. Sunt ceva asa pe langa, ca mobila. Ajunge fiecare sa manance ce ii place, deci prefera o anumita chestie. Nu mananca nimeni de toate si in cantitati industriale, ii intereseaza calitatea.

Nu se poate sa schimbi o societate, poti doar sa-ti schimbi reactiile tale la x sau y dintr-o societate. Bineinteles ca nu e usor, dar nici imposibil.