Subiect: Dieta Dash
View Single Post
  #6 (permalink)  
Vechi 07 dec 2012, 16:25:39
Jen's Avatar
Jen Jen este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 04 iul 2011
Locaţie: Cluj-Napoca, Romania
Vârsta: 35
Dieta: Hipocalorica
Date: 156cm, 44.4kg
Mesaje: 2.411
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 2 ori in 2 mesaje
Implicit Re: Dieta Dash

Legume

Legumele permise: rosii, morcovi, mazare, varza, broccoli, spanac, fasole verde, soia, cartofi dulci dar si zarzavaturile.
O portie de legume consta in: un bol de legume crude cu frunze verzi (mai exact predominanta in zarzavaturi), o jumatate de bol de legume preparate, 200 ml suc de legume (un pahar mic). Se pot consuma pana la 4-5 potii pe zi.

Cereale integrale

Cerealele integrale reprezinta o sursa de vitamine din complexul B, de fibre si glucide cu absorbtie lenta. Se recomanda produse ca: paine integrala, paine neagra, paine de secara, paine cu germeni de grau, paste din faina integrala, cereale, covrigi si biscuiti nesarati. O portie consta in: o felie de paine recomandata, o jumatate de bol de cereale, o jumatate de bol cu orez gatit sau paste. Se pot consuma pana la 7 portii pe zi.
Fructe

Fructe recomandate: Bananele, caisele, sucul natural de mere, avocado, portocalele, perele, stafidele, pepenele rosu. O portie consta in: 1 fruct de marime medie, 200 ml suc de fructe, un sfert de cana de fructe uscate, o jumatate de cana de fructe conservate, congelate sau confiate.
Produse lactate degresate

Sunt permise produse precum: lapte degresat (1%), iaurt dietetic, branza dietetica. Puteti consuma si produse lactate nedegresate fara a va face griji cu privire la grasimi. Trebuie sa atragem atentia ca produsele dietetice si cele degresate au un continut mai mare de zahar! Produsele lactate reprezinta sursa majora de calciu si proteine din dieta. Desi sunt zvonuri in zilele noastre cum ca aceste produse ar predispune la cancer de san sau la osteoporoza, totusi nu au fost efectuate studii de specialitate, randomizate care sa ateste acest aspect.
Mai mult decat atat se fac asocieri de genul: populatia europeana consuma lapte si femeile prezinta cancer de san, populatia galbena nu consuma lapte si are o incidenta foarte scazuta a cancerului de san. Aceasta asociere nu este relevanta atat timp cat rasa galbena prezinta un stil de viata diferit din foarte multe puncte de vedere, astfel incat nu este lipsa consumului de lapte singura diferenta intre stilul de viata al populatiei europene si cel al asiaticilor. O portie consta in: 250 ml lapte, o cana de iaurt, 50 grame branza. Sunt recomandate 2-3 portii pe zi.

Carnea

Este recomandata carnea usoara, slaba, de pui, peste sau curcan, rar si de vita. Carnea de pasare este recomandata fara piele. Organele de pasare sunt de asemenea permise.
O portie consta in: 100 g peste gatit sau carne gatita, insa nu prajeli (se recomanda fiarta, la cuptor, la gratar). Sunt permise maxim doua portii pe zi.

Fructe oleaginoase: Nuci, alune, seminte

Fructe oleaginoase reprezinta o bogata sursa de energie, magneziu, potasiu, proteine si grasimi de buna calitate. Fructe oleaginoase permise: alune, nuci, arahide, migdale, seminte de floarea-soarelui.
O portie consta in: 20 g seminte, 50 g alune. Sunt permise 4-5 portii pe saptamana.
Grasimi

Grasimi permise: ulei vegetal (floarea-soarelui, porumb, masline), sosuri pentru salate cu cat mai putina grasime, grasimile din carne, in special cea de peste. Grasimile joaca un rol important in mentinerea siluetei chiar, atunci cand sunt de buna calitate pentru ca mobilizeaza grasimile depozitate, pe principiul „cui pe cui se scoate”. De aceea este foarte important sa consumam peste care prezinta un continut bogat in acizi grasi omega 3 si omega 6. De asemenea grasimile intervin in sanatatea sistemului nervos, in productia unor elemente ale organismului, pot reprezenta sursa de energie etc.
O portie consta in: o lingurita ulei vegetal, doua linguri cu sos pentru salate. Sunt permise doua portii pe zi.

Dulciuri

Acestea nu trebuie sa fie combinate cu grasimi, cum sunt prajiturile, ciocolata, torturile, inghetata etc. De asemenea este recomandat pe cat posibil sa nu combinati dulciurile cu proteine animale, de exemplu cu carne sau oua. Puteti folosi zahar, dulceata, gem, serbet, sucuri racoritoare.

O portie consta in : o lingura cu zahar, o lingura cu dulceata, 250 ml suc. Sunt permise maxim cinci portii pe saptamana, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa mancati zilnic dulciuri.




Dieta poate fi tinuta timp indelungat, permitand consumul unei game largi de alimente astfel inca asigura toata plaja de vitamine, minerale si substante necesare sanatatii. Se recomanda sa nu consumati mai mult de un fel de mancare la o masa, iar desertul sa reprezinte o masa separata de celelalte ci nu incheierea mesei.
__________________
http://forum.slabute.ro/jurnale-slab...-jen-9975.html
I win. That's what I do!

[01/11/2011] [01/03/2011]
Talie - 65cm 67cm
Bust - 85cm 87cm
Solduri - 87cm 90cm
Coapsa -47,5cm 50cm
Colac -77,5cm 81cm
Jen, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1493 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 976 kcal/zi. Pentru a slăbi 2 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 977 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat