View Single Post
  #63 (permalink)  
Vechi 04 mar 2010, 09:42:24
mihaiomega's Avatar
mihaiomega mihaiomega este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt în trecere...Slabuţ în trecere
Merite:
 
Data înregistrării: 25 feb 2010
Locaţie: Cluj-Napoca, Romania
Vârsta: 46
Dieta: hipocalorica, hipoglucidica - alegerea mea
Date: 175cm, 70.5kg
Mesaje: 9
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: O luna fara dulciuri!!!

Buna tuturor,

Azi se implineste la mine o luna fara dulciuri.

Sunt renumit pentru cantitatile uriase de dulciuri si de inghetata pe care le consumam zilnic. Puteam manca 3 table de ciocolata una dupa alta, sau 500 grame (1000 ml) de inghetata dintr-odata, iar seara daca nu aveam dulce eram nervos si agitat.

Am antecedente de diabet in familie si mi-am zis ca trebuie sa fac ceva cu aceasta dependenta. In primele 4-5 zile mi-a fost foarte greu, tot timpul imi lipsea ceva si nu eram satul niciodata. Am apelat si eu la cate o lingurita de miere seara sau o banana, in rest nu m-am atins niciun produs cu zahar adaugat, desi ocazii au fost cu gramada (5 colegi nascuti in ultima saptamana din februarie si-au tinut ziua).

Treptat s-a obisnuit organismul sa extraga glucidele din cereale (evident, fara zahar). Am reusit sa exclud zaharul complet in ultima luna si, combinat cu regmul de post si cu o alimentatie sanatoasa, am slabit aproape 4kg in 28 de zile, adica 1 kg pe saptamana. Aportul energetic al dulciurilor este enorm, iar organismul care nu mai primeste aceeasi energie zilnic trebuie sa consume de la el.

Felicitari pentru initiativa. Succes tuturor. Sunt sigur ca rezultatele se vor vedea. Cum tentatiile sunt mari si la tot pasul, este nevoie insa si de o motivatie puternica pe care sper ca o gasim fiecare. Rasplata mea sunt tocmai cele 4 kg pierdute. Imi doresc sa tin tot timpul controlul asupra dulciurilor, nu doar o luna si apoi sa dau iama in ele.
mihaiomega, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 2168 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1651 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]

Ultima dată editat de mihaiomega; 04 mar 2010 at 09:45:37.