Re: Rina 90"s (etaj XVI)
M-am oprit la cartofi pentru ziua de amidon. I-am fiert și i-am servit cu 1 lingură de smântână și salată de roșii.
Între timp am pregătit și mâncarea de mâine, la carbo. Am făcut un aluat din 200g făină integrală de grâu, 1/2 cub drojdie, 1 linguriță ulei măsline, cimbru uscat, rozmarin proaspăt din ghiveci, tocat mărunt, 1 linguriță semințe de chimen, 1/2 linguriță semințe de in. L-am frământat bine, l-am lăsat să dospeasca, apoi l-am pus intr-o formă mare de tort, pe hârtie de copt neunsa. L-am străpuns cu furculița, apoi am uns aluatul cu 2 lingurițe ulei de măsline și am presărat sare mare, rondele de ceapă galbenă și vreo 20-25g rondele măsline. Am dat la cuptorul preîncălzit și am așteptat cuminte să văd ce iese. Nu a trecut mult dupa ce am scos lipia mea de la cuptor si s-a împrăștiat un miros demențial în toată casa. În 10 minute nu mai era nici o fărâmă. Am gustat un colțișor. Ieșise o lipie superbuna! Așa că mi-am suflecat mânecile și am frământat iar, dintr-un kg de făină, sa ajungă la toți. Mi-am pus deoparte porția mea de mâine, iar ai mei au terminat și al doilea rând de lipii, cu telemea și roșii. Au zis că abia așteaptă următoarele zile de carbo!!!
|