View Single Post
  #65835 (permalink)  
Vechi 06 oct 2016, 07:08:26
Michelina's Avatar
Michelina Michelina este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
 
Data înregistrării: 18 apr 2011
Locaţie: Suceava, Romania
Vârsta: 56
Dieta: Intuitive eating
Date: 163cm, 65.5kg
Mesaje: 9.475
Aprecieri acordate: 6.794
Am fost apreciat(a) de 14.587 ori in 6.581 mesaje
Implicit Re: Jurnal Rozica - Oare voi putea sa slabesc pana la 70 kg?

Mie mi se pare ca poti deveni vegana sau chiar si vegetariana doar din convingere.
Eu una nu as putea deveni nici una, nici alta. Nu sunt inca convinsa ca e atat de rau sa mananci carne - nici macar religios nu sunt convinsa ca nu trebuie sa mancam carne - pana la urma Iisus a inmultit pestii si i-a impartit. Daca era un pacat - inmultea si el vreo leguma. Iar pe de alta parte daca am inceta sa consumam toti produse de origine animala cred ca am dezechilibra si mai tare planeta. Ce s-ar intampla cu gainile si oile si vacile de care nu mai are nimeni nevoie? In schimb am parjoli gradinile de zarzavat.

Si cred ca am petrece si prea mult timp mancand. Ca ursii panda:

"Panda uriasi mananca aproape exclusiv frunze si muguri de bambus. Pentru a se satura cu aceasta hrana slaba in nutrienti, au nevoie de 30 kilograme pe zi. Acest lucru inseamna ca trebuie sa manance si 16 ore pe zi, consumand si uneori si bulbi de plante, radacini , oua si mici mamifere. Dependenta extrema de bambus ca surasa de hrana face din ursul panda o specie extrem de vulnerabila. Ca urmare, multi dintre ei mor daca plantele din regiunea in care traiesc dispar dupa ce infloresc in masa -un fenomen ce are loc la intervale cuprinse intre 30-40 de ani. In trecut panda puteau apela la alte tipuri de bambus , din regiunile mai joase , dar in prezent aceste zone au fost defrisate. Ca mod de viata ursii panda sunt singuratici si isi petrec aproape intreaga zi mancand. Se retrag in pesteri sau in arbori inalti pentru a dormi. Desi sunt activi tot anul , miscarile lor sunt foarte lente , din cauza regimului alimentar vegetarian scazut in nutrienti."
__________________
[/URL]
"Pentru a fi fericit este esenţial să ai ceva de iubit, ceva de făcut şi ceva spre care să năzuieşti." - William Blake
Michelina, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
Michelina, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1701 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1184 kcal/zi. Pentru a slăbi 2 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1185 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Urmatorii 4 membri au apreciat mesajul lui Michelina:
gaboritza nelly (06 oct 2016), Laura (06 oct 2016), rozica1965 (06 oct 2016), Zoe (06 oct 2016)