View Single Post
  #70 (permalink)  
Vechi 14 mai 2012, 17:56:57
quarc's Avatar
quarc quarc este deconectat
(meniuri, evolutie)
Cont restricţionat
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 09 nov 2011
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 43
Dieta: No one ever drowned in sweat
Date: 190cm, 80kg
Mesaje: 634
Aprecieri acordate: 1
Am fost apreciat(a) de 52 ori in 40 mesaje
Implicit Re: Tribulatii despre studiu

Daca te simti bine poti sa incepi sa cresti distanta. Subliniez, daca te simti bine. Nu trebuie sa te simti obosita, exercitul trebuie sa fue revigorant, nu ostovitor. Nutrebuie sa te doara articulatii, muschi sau tendoane. Nu trebuie sa te intepe nimic. Nu conteaza cat alergi sau cu ce viteza daca tehnica e proasta. Iti inteleg dorinta de a creste distanta pentru a slabi, dar a creste distanta si intensitatea prea devreme sau prea mult odata fac mai mult rau.

Cu accentul intotdeauna pe tehnica, poti incepe sa cresti distanta saptamanala cu 5-10%, nu mai mult de 25%. Poti incepe sa te joci cu %de walk-run si poti face si fartle, vezi ce te face sa te simti bine . 30-30 mi se pare un ritm cu care nu poti da gres, poti sa cresti la 45 +
alergarea sau chiar numai alergare, dar sa fie alergare usoara ca sa ai timp sa inveti. Opreste-te periodic vreo jumatate de minut, mergi si fa-ti o mica autoverificare. Unele senzatii nu apar imediat ce te opresti din alergare, le trebuie cateva zeci de secunde sa se faca auzite. - Important esa te opesti atunci cand simti ca tehnica sufera din cauza faptului ca te grabesti sau ca esti obosit. Stai cu un ochi vigilent asupra starii de spirit, alergarea de ieri nu trebuie sa te oboseasca azi, nu trebuie sa te resimti in nici un fel negativ. Rutina de inviorare de dimineata rebuie sa mearga din ce in ce mai bine, fara durere sa muschi stransi.

Nu te mai axa pe slabit cand alergi. Te face sa te grabesti si poti sa gresesti. Gandeste-te ca peste ceva vreme vei ajunge la 20km, atunci vei creste 1km pe saptamana. Acum daca bagi 1k in plus risti sa te resimti cateva zile, acum cred ca alergi undeva in jurul a 2k odata. Nu are rost sa te grabesti acum. Evolutia este lenta dar sigura. Da-ti timp sa te adaptezi. Aici vorbim despre antrenament, nu despre supravietuire.

Alergatul usor iti creeaza o baza pe care se construieste mai tarziu cu sprint, intervale, fartlek si alte exercitii specifice. Daca nu ai baza nu poti sa faci exercitiul. Cum sa te recuperezi dupa o bucata de fartlek daca alergatul simplu te rupe?
quarc, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
quarc, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2836 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 2319 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat