View Single Post
  #79 (permalink)  
Vechi 16 iul 2010, 12:05:59
1905's Avatar
1905 1905 este deconectat
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 07 iul 2010
Locaţie: Gernika, Spania
Date: 166cm, 52kg
Mesaje: 37
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) o data intr-un mesaj
Implicit Re: Anorexia - o boala grava!

Eu cunosc persoane slabe care nu isi doresc neaparat sa fie slabe, ci doar normale. Au metabolism rapid, nu stiu, dar de mancat mananca. Este foarte frustrant sa-ti spuna toti "mai mananca si tu" sau chestii de genu´atunci cand tu stii ca mananci destul.
Anorexia, pe de alta parte, este o boala mult mai complexa. Este o boala a psihicului, a sufletului, care se reflecta in fizic. Si sunt multe forme ale anorexiei.
Dupa parerea mea, subiectul nu este tratat indeajuns. Dupa ce s-a mediatizat cazul acelei fete anorexice- care bea doar o cafea pe zi-, nu stiu, parca era din franta- oamenii care nu au inteles care cum sta treaba se grabeau sa catalogheze orice fata mai slaba drept "anorexica". Total nedrept.
Asa cum unora li se spune ca sunt grase (cu comentarii mai mult sau mai putin rautacioase), altora li se "reproseaza" ca sunt slabe. Asta pentru ca inca nu am invatat sa ne acceptam asa cum suntem.
Nu ma intelegeti gresit! Cand este vorba de probleme de sanatate- anorexie, bulimie, obezitate- trebuie trase semnale de alarma.
Mi se pare normal sa vrem sa slabim un anumit numar de kilograme pentru a ne simti mai bine in pielea noastra, dar sa nu uitam sa nu exageram. Fraza asta este dedicata fetei care are la target 42 de kg la o inaltime de 1.62m- daca nu ma insel.
Sunt prea multe de spus si nu vreau sa va plictisesc.
Va doresc o zi buna.
1905, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
1905, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1670 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1153 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat