Subiect: Jurnal ellie
View Single Post
  #8 (permalink)  
Vechi 21 dec 2010, 16:28:14
ellie's Avatar
ellie ellie este deconectat
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 18 dec 2010
Locaţie: Arad, Romania
Vârsta: 39
Dieta: LCD Diogenes
Date: 163cm, 64.8kg
Mesaje: 90
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Jurnal ellie

Ciao Roxii,

Mersi mult pt. sugestii. O sa inlocuiesc painea alba cu paine neagra si o sa renunt la margarina. Problema la mine e ca nu imi place sa gatesc sau sa merg la cumparaturi pt. papa si de multe ori pap ce e m usor de obtinut- adica se gaseste prin preajma. M-am uitat pe jurnalul tau si e super tare- felicitari pt. kilogramele pierdute!. In primele pagini am gasit ceva idei de mese pe care ma gandesc sa le pun in aplicare Tu ce mananci la micul dejun? Eu sunt multumita de fulgii de grau dar mi-e frica sa nu ma satur de ei in fiecare zi
Cat despre "dieta", si eu ma gandeam ca e cam nesanatoasa si la o prima vedere pare lipsita de proteine si lipide. Mergand la compozitia alimentelor, in realitate ambele se gasesc in ea (doar ca tineam post si nu erau de origine animala ). Uite m jos:
Proteinele : cerealele au 12g%, painea alba 8g% (si cred ca am mancat aprox 200g)+ am uitat sa specific consumam zilnic aprox. 50g nuci=8g prot.+ fructele au 1g% deci un total de aprox. 37g prot/zi. Nu e asa rau avand in vedere ca eu am nevoie de 51g prot/zi.
Lipidele se gaseau in nuci si 30g/zi margarina dietetica (cu ea nu ma laud pt ca erau grasimi "rele"+E-uri,cum zici tu ). Dar nucile au grasimi polinesaturate n-6 47g% (efecte:scad colesterolul plasmatic, scad riscul cardiovascular), acid linoleic (acid gras esential, necesar in structura membranelor celulare- lipsa lui-> dermatita, vindecarea tardiva a ranilor, caderea parului) si acid arahidonic ( precursor la prostaglandinelor si leucotrienelor).
Fibre, vitamine, minerale nu insist, stim amandoua unde se afla.
En conclusion, ceea ce pare la o prima vedere o dieta nesanatoasa, contine aprox. 1200-1400kcal cu urmatorea compozitie:
-proteine:15%
-lipide:23% (gata, renunt la margarina)
-carbohidrati: 62%
Asta e profilul clasic pt. low-fat diet in medicina, cu mentiunea ca la mine pare putin neortodox si la lipide am depasit cu 3% consumul indicat Dar daca ai ceva sugestii, mai ales ce sa mananc (usor de obtinut si fara sa gatesc prea mult), sunt oricand binevenite
ellie, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.