View Single Post
  #879 (permalink)  
Vechi 11 ian 2012, 00:36:08
eva 9's Avatar
eva 9 eva 9 este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 28 feb 2011
Locaţie: -, Romania
Date: 165cm
Mesaje: 2.621
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 8 ori in 6 mesaje
Implicit Re: Sa vorbim despre alimentatia sanatoasa

Citat:
Anterior postat de deadcountess Vezi mesajul
Iulia, te deranjez cu o intrebare: ce parere ai despre low-carb? Ma dispera atatea controverse pe tema asta. Pana mai de curand era ridicata in slavi, in ultimul timp in schimba aud medicii vorbind mai mut despre efectele negative ale aceste diete. Eu personal am incercat, dar n-am reusit sa tin o astfel de dieta pt ca fara carbohidrati ma simteam ingrozitor de lipsita de energie. Este cumva un minim de carbohidrati de care avem neaparata nevoie pe kg/corp sau pe zi indiferent de greutate?

Multumesc anticipat si Sarbatori fericite
Am citit intr o carte de nutritie (Dr.Iulia - TOTAL NUTRITION: The only guide you'll ever need from the Mount Sinai, School of medicine) ca cel mai nobil organ al nostru, si-anume creierul foloseste in medie cam 140g carbohidrati pe zi. Evident cantitatea variaza probabil in functie de sex, varsta si probabil activitatea, nu numai fizica ci si cea intelectuala. Cand inveti de exemplu, te concentrezi, si cred ca are nevoi mai ridicate, consuma mai multa glucoza. Creierul consuma exclusiv glucoza pura.
Dietele very low carb, sub 100g glucoza pe zi, nu sunt necesare! Se slabeste si cu 100g de carbs pe zi, la fel cum se slabeste si cu 20g. diferentele insa o fac efectele devastatoare asupra organismului in general.
Si evident, conteaza sursa carbohidratilor si felul lor (intr-o dieta low carb).
Greutatea este incorecta. eva 9, trebuie să completezi acest câmp pentru a vedea necesarul tău caloric zilnic. [completează].
Răspuns cu citat