View Single Post
  #93 (permalink)  
Vechi 16 nov 2011, 10:26:49
quarc's Avatar
quarc quarc este deconectat
(meniuri, evolutie)
Cont restricţionat
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 09 nov 2011
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 43
Dieta: No one ever drowned in sweat
Date: 190cm, 80kg
Mesaje: 634
Aprecieri acordate: 1
Am fost apreciat(a) de 52 ori in 40 mesaje
Implicit Re: Excesul de sport - daunator ca si excesul de mancare

@deadcountess,

Nu sunt de parere ca "cine" are atat de mult de a face. Totul e legat de "cum".
Dupa cum nimeni nu s-a nascut invatat, asa si in sport, toti au trebuit sa inceapa de undeva.

Nu se ajunge la 8 ore de miscare facuta inteligent din prima zi. Este un proces lent.
"Cine" intra in joc doar atunci cand aplica "cum", unii evolueaza mai repede; doar atat. Toti cei care se supraantreneaza nu evolueaza. Similar cei care nu mananca corect.

La partea cu daca te doare deja esti praf, da-mi voie sa te contrazic. Daca faci cardio inteligent ai o gramada de semne inainte sa te doara, cum ar fi amorteala dimineata in muschi si in articulatii, plafonarea in timpul exercitiului. Sunt o gramada de semne care se simt. De aceea recomand ca sa incepem sa ne simtim. Asfel simti ca un muschi e mai tensionat pe o parte decat pe cealalta, indicand un dezechilibru in mecanica miscarii.
Daca incepi tare si esti achilozat sau nu faci stretching corect, nu poti sa discerni intre o febra usoara (care iti spune ca ai exagerat), tensiuna din muschi de care am pomenit mai devreme sau o durere articulara.

Sa nu uitam ca intre cel care face 8 ore si cel care face 1 ora este o diferenta uriasa, nu doar legata de timp si rezultate cat si de infrastructura implicata in "cum". Cel care face 8 ore de sport este deja numit sportiv de performanta si are pe langa un sponsor si un manager, un antrenor, un maseur, un psiholog, un medic si un nutritionist care il stiu mai bine decat se stie pe sine si il indruma in mai toate aspectele. El, performanta lui, este rezultatul unei munci de echipa.

Noi aici facem sport de placere si la cu totul alta intensitate.
quarc, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
quarc, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2836 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 2319 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat