Reteta iaurt natural, facut in casa
1 ataşament(e)
Kefirul sau iaurtul sunt lactate cu continut mic de glucide a caror absorbtie e inhibata de prezenta asa-ziselor bacterii prietenoase de tipul Acidophillus, bacterii ce mentin sanatatea tractului digestv si a colonului.
Iaurtul se poate prepara si in casa. Prezint felul in care eu il prepar si niste reguli minime pt. a asigura o buna calitate nutritionala a acestuia. Iaurtul de casa: - Se face din lapte fiert (de la surse taranesti http://s1.wp.com/wp-includes/images/...?m=1244995199g ) , lasat la temperatura camerei in care se pune iaurt sau smantana din portia trecuta (2-3 linguri la 1l de lapte) - Se lasa la cald 1-2 zile pana se ingroasa. Reguli - e de preferat ca laptele sa fie de la tarani, natural, nu pasteurizat - maiaua = o cant. mica de iaurt sau lapte din productia precedenta care ajuta laptele dulce sa se inchege, poate sa fie si iaurt din comert, mai gras, dar cat mai natural - termenul de valabilitate este de cca max. 4 zile - se poate adauga Acidophillus pulbere, din capsule pt a suplimenta sau asigura productia proprie a iaurtului de Acidophillus - cu cat iaurtul e mai acru, cu atat cantitatea de glucide e mai mica Ajuta la slabit prin prezenta fermentilor care inhiba absorbtia glucidica la nivel intestinal, deci efectul insulinogen e mult redus, fata de laptele dulce, simplu. Iata si portia mea: |
Re: Reteta iaurt natural, facut in casa
ce bine-mi pare ca ai deschis subiectul:D de vreo 2 luni imi prepar si eu kefir acasa, cu ajutorul culturilor lactice speciale:)
nu stii cumva, din sursele tale, despre informatiile nutritionale ale kefirului/iaurtului obtinut?:-? eu beau cam 300 ml zilnic, ma ajuta ft mult si-mi place, insa nu stiu cate calorii inseamna, cate grasimi, etc:-/ |
Re: Reteta iaurt natural, facut in casa
Citat:
Dar in mod cert, laptele nu are cum sa aiba mai mult de 5%grasime, altfel ar fi solid, adica deja iaurt. Deci, eu cred ca proportia variaza intre 50 - 80kcal/100g |
Re: Reteta iaurt natural, facut in casa
Si eu consum iaurt facut in casa,si cred ca e si mai bun decat cel cumparat.Eu mananc de obicei cu musli sau cu fulgi de ovaz ,banana si stafide.E foarte foarte bun:x
|
Re: Reteta iaurt natural, facut in casa
Citat:
mersi pt raspuns:-* Citat:
|
Re: Reteta iaurt natural, facut in casa
Citat:
|
Re: Reteta iaurt natural, facut in casa
Lactate: Kefir facut in casa, din lapte de vaca integral
Calorii 67 kcal/100g Grăsimi 3.3 g/100g Carbohidraţi 5 g/100g Fibre 1.3 g/100g Zaharuri 3.3 g/100g Proteine 4.2 g/100g Datele nutritionale sunt orientative pt. ca depind de calitatea laptelui. |
Ora este GMT +2. Ora este acum 05:22:49. |
Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4.
Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.