forum.slabute.ro

forum.slabute.ro (http://forum.slabute.ro/index.php)
-   Retete Dieta Rina 90's (http://forum.slabute.ro/forumdisplay.php?f=357)
-   -   Retete cu imagini pentru ziua de proteine (dieta Rina) (http://forum.slabute.ro/showthread.php?t=7675)

lorydana 24 ian 2012 18:56:40

Re: Retete cu imagini pentru ziua de proteine (dieta Rina)
 
Carne de vita cu ardei iute
4 portii, timp pregatire 15 minute, timp gatit 15 minute


ingrediente
2 cepe mari
1 lingure ulei de masline
1/2 conserva ciuperci
500 g carne vita felii
100 g castraveciori tocati
1 linguraardei iute
2 varfuri cutit piper cayenne
15 ml vin rosu si 15 ml smantana degresata – cred ca se poat scoate astea doua
sare piper
se taie ceapa si se caleste in ulei. Se adauga ciupercile si se tine pe foc 2 minute, apoi se pun intr-o oala lasand uleiul in tigaie
se taie carnea de vita si se caleste in tigaia cu ceapa timp de 1 minutamestecand bine, daca este necesar se mai adauga ulei, se sareaza,se pipereaza si se toarna in oala
se pune oala la foc mic si se adaugacastraveciorii tocati si piperul cayenne. Se stropeste cu vin si se lasa la fiert 3 minute amestecand. Se adauga smantana si se mai lasa 3 minute.
Garnitura legume fierte si salata

Madalina Nenciu 16 feb 2012 09:59:58

Re: Retete cu imagini pentru ziua de proteine (dieta Rina)
 
Vinete gratinate

http://www.a1.ro/usr/thumbs/thumb_34...292-reteta.jpg
Ingrediente:
- ulei de masline;
- 2 catei de usturoi, feliati subtire;
- 2 conserve a cate 400g de rosii tocate;
- un baton de scortisoara;
- un manunchi mic de busuioc, tocat;
- 3 vinete de marime medie;
- 2 bulgari de mozzarella, feliati;
- o mana buna de parmezan ras.
Mod de preparare:
1. Se incinge cuptorul la 160º C/gaz 4. Se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie, se adauga usturoiul si se lasa sa sfaraie pentru 2 minute. Se adauga rosiile si scortisoara si se lasa pe foc inca 15 minute, pana se ingroasa amestecul. Se adauga busuiocul si se asezoneaza.
2. Se taie vinetele pe lungime, in felii de aprox. jumatate de centimetru. Se ung pe ambele parti cu ulei, se asezoneaza si se frig (pe o tigaie tip gratar), intorcandu-le de cateva ori, pana ce se inmoaie bine (se pot frige la fel de bine si intr-o tigaie nonaderenta). Este important insa sa se obtina niste vinete cat se poate de moi, asadar nu va grabiti.
3. Se inlatura batonul de scortisoara si se rastoarna cateva linguri de sos pe fundul unui vas termorezistent. Se acopera cu un strat de vinete si de mozzarella si se repeta adaugarea straturilor, terminand cu unul de sos (veti obtine in total aprox. 3-4 straturi). Se presara cu parmezan si se da la cuptor 30-40 de minute, pana cand bolboceste si capata o culoare rumena.

Madalina Nenciu 16 feb 2012 10:09:59

Re: Retete cu imagini pentru ziua de proteine (dieta Rina)
 
Piept de pui cu legume la tigaie

http://www.a1.ro/usr/thumbs/thumb_33...555-reteta.jpg

Ingrediente:
- 800 grame piept de pui taiat;
- 1 ceapa rosie;
- cozile de la 3 cepe verzi;
- 1 ardei gras rosu;
- 10 rosii cherry;
- suc de rosii sau rosii in bulion;
- 2 morcovi potriviti;
- 1 legatura de patrunjel;
- ulei de masline;
- sare;
- piper.
Mod de preparare:
1. Pieptul de pui se taie fasii de 1 cm grosime si se pune in tigaia incinsa impreuna cu uleiul de masline, sarea si piperul. Se prajeste la foc iute timp de 5 minute, dupa care se adauga morcovii, taiasi bastonase subtiri de circa 1 cm lungime.
2. Cand morcovii incep sa se inmoaie se adauga ceapa, taiata rondele si ardeiul gras, taiat in felii subtiri. Rosiile cherry se taie in jumatati sau sferturi, in functie de marime si se adauga dupa ce ardeiul si ceapa au inceput sa se inmoaie. Se adauga trei sau patru rosii in bulion sau o jumatate de cutie de suc de rosii si se lasa sa fiarba la foc potrivit timp de 10 minute.
3. Se ia de pe foc si se adauga patrunjelul taiat potrivit.

oanna14 19 feb 2012 12:08:57

Re: Retete cu imagini pentru ziua de proteine (dieta Rina)
 
Heee..ce bine imi pare ca se mai posteaza retete pe aici!:-*

adardna 05 mar 2012 19:36:48

Re: Retete cu imagini pentru ziua de proteine (dieta Rina)
 
fetelor, nu am citit ce ati mancat voi, eu azi am mancat la micul dejun un mar (ah urasc merele) si la pranz spanac cu 2 oua jumari, la cina 200 grame spanac cu un ou jumari, imi e o foame de stau sa pic pe jos si am in camara turta dulce (ramasa de la al meu barbatel care e mai pofticios ca o gravida) si balesc gandindu-ma la ea, oricum din ceea ce am citit pare buna si eficienta, de tinut stiu ca am sa ma pot tine de ea, de abtinut de la interdictii stiu ca ma voi putea abtine (noroc ca ma sustine al meu barbatel ca altfel as bate pe cineva pentru ceva hipercaloric acum), va urez bafta si sper sa revin cu informatii noi, eu una nu am sa vin cu kg pierdute ci cu cm pierduti ca pe mine asta ma intereseaza (sunt de felul meu mai grea pentru ca am facut sport in "tinerete")

adardna 05 mar 2012 19:39:47

Re: Retete cu imagini pentru ziua de proteine (dieta Rina)
 
Citat:

Anterior postat de rodastrid (Post 438243)
Vin in completare cu o reteta personala pt ziua de proteine .Pulpe de curcan in folie.Merg si la o masa festiva.
Se presara pe o pulpa unsa cu ulei de masline putina vegeta,apoi se unge cu scortisoara macinata,putin chili amestecat cu piper negru,usturoi granulat,se mai presara cu putin oregano si maghiran uscate si se pun alaturi doua sferturi de mar mare.Se inveleste totul in folie si se da la cuptorul incalzit in prealabil cca 50 minute.
Pofta buna!

draga mea, la curele de slabire nu e indicat sa mananci nimic gatit in folie de aluminiu, asta o stiu de la nutritionistul meu

oanna14 09 mai 2012 19:00:32

Re: Retete cu imagini pentru ziua de proteine (dieta Rina)
 
Crema de vinete
Ingrediente:

- 2 vinete
- 200 g iaurt 0 %
- sare
- piper
- 2 catei de usturoi
- o ceapa verde
- o legatura de marar verde

Dupa ce am copt vinetele in modul obisnuit de fiecare in parte, le curatam si le tocam obisnuit ca si pt salata de vinete cu maioneza ... punem vinetele tocate intr-un vas, adaugam iartul, sare, piper, ceapa taiata marunt si usturoiul pisat amestecam bine bine ... luam mararul il spalam bine si il tocam marunt... cine doreste sa simta gustul intens de marar (eu asa am facut ca ador mararul) sa puna o legatura de marar intreg cine nu doreste sa simta intens mararul numai jumate de legatura. Adaugam mararul la vinete, amestecam pana omogenizam crema de vinete si pt a amesteca gusturile, aromele cum trebuie puneti crema in jur de 30 min la frigider ...
Se serveste pe o felie de paine neagra (din faina integrala si secara ) dimineata cu legume proaspete: rosii, ardei, ridichi etc

oanna14 09 mai 2012 19:02:07

Re: Retete cu imagini pentru ziua de proteine (dieta Rina)
 
PANGASIUS LA CUPTOR


-500g pangasius decongelat la temperatura camerei
-1 ardei gras
-1 lamaie
-marar si patrunjel verde
-sare, piper macinat si boabe, 2 foi de dafin
-2 linguri ulei de uns tava + 1 lingura picurat pe deasupra
-1 ceasca de supa de legume
-2-3 catei de usturoi
Pestele se sareaza si se ppereaza dupa gust si se lasa 5 minute. Ardeiul se taie rondele, lamaia se taie in jumatate dupa ce a fost spalata cu apa calda si apoi feliute subtiri. Se pun cele doua linguri de ulei in tava, se pun boabe de piper si foile de dafin. Se aseaza pestele condimentate. Se pun deasupra ardeiul si feliutele de lamaie, condimente dupa gust (eu am pus boia dulce si ierburi de Provence), cateva fire de marar si supa. O lingura de ulei se stropeste pe deasupra. Se da la cuptor pentru circa 30 minute. Cand este gata, se scoate si se presoara cu patrunjel verde tocat atunci cand se consuma si usturoiul pisat.




oanna14 09 mai 2012 19:03:11

Re: Retete cu imagini pentru ziua de proteine (dieta Rina)
 
PESTE GLAZURAT:

Ne trebuie:
cca 500 g filet de peste
3-4 catei de usturoi
3-4 lingurite de sos de soia
2-3 lingurite de otet balsamic
boia iute
1 ceapa (optional)
Optional se poate adauga si 1-2 lingurite de miere sa iasa usor dulceag.

Cum se face:
Pregatim marinata, amestecand: usturoiul pisat, sosul de soia, otetul balsamic, mierea( daca puneti ) si boiaua
Taiem ceapa rondele groase de cca 1/2 cm.
Punem pestele la prajit intr-o tigaie antiaderenta sau pe un gratar (fara ulei de preferat),
piperam si il lasam cca 2-3 minte pe o parte apoi il intoarcem.
Alaturi punem si feliile de ceapa cu care procedam ca si cu pestele.
Cat se face si pe cealalta parte noi il ungem cu marinata cu ajutorul unei pensule.
Cand se face si pe cealalta parte il intoarcem cu marinata in jos ( daca puneti miere- pentru mai putin de 1 minut pentru ca se arde mierea si capata un gust amar - si dam cu marinata si pe cealalta parte.
Intoarcem si cu cealalta parte in tigaie, scurt si gata.



oanna14 09 mai 2012 19:04:16

Re: Retete cu imagini pentru ziua de proteine (dieta Rina)
 
PUI CU MASLINE NEGRE SI LEGUME

Ingrediente:
2 pulpe
3 rosii
un dovlecel mic
o vanata mica
o ceapa
un ardei
masline negre
sare
piper
un catel usturoi
2 linguri ulei masline
jumatate pahar vin alb

Incepem cu spalat si "dezpielitatul" pulpelor, dupa care le taiem in doua.
Intr-o tava punem uleiul si adaugam pulpele, apoi ceapa taiata fidelute, maslinele, ardeiul taiat bastonase, rosiile spalate si taiate feliute, dovlecelul si vanata taiate bucatele . Aruncam in tava si usturoiul, saram, piperam si imbatam carnita.
Acoperim frumos cu o folie de aluminiu si bagam la cuptor la 200 de grade pentru circa o ora. Prima jumatate de ora lasam acoperit, dupa care lasam fara ca sa scada suculetul si sa se rumeneasca foarte putin carnita. Atentie, mai urmariti sa nu scada suculetul tot din tava.


Ora este GMT +2. Ora este acum 15:19:00.

Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4. Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.


SEO by vBSEO