Re: Retete cu imagini pentru ziua de proteine (dieta Rina)
Carne de vita cu ardei iute
4 portii, timp pregatire 15 minute, timp gatit 15 minute ingrediente 2 cepe mari 1 lingure ulei de masline 1/2 conserva ciuperci 500 g carne vita felii 100 g castraveciori tocati 1 linguraardei iute 2 varfuri cutit piper cayenne 15 ml vin rosu si 15 ml smantana degresata – cred ca se poat scoate astea doua sare piper se taie ceapa si se caleste in ulei. Se adauga ciupercile si se tine pe foc 2 minute, apoi se pun intr-o oala lasand uleiul in tigaie se taie carnea de vita si se caleste in tigaia cu ceapa timp de 1 minutamestecand bine, daca este necesar se mai adauga ulei, se sareaza,se pipereaza si se toarna in oala se pune oala la foc mic si se adaugacastraveciorii tocati si piperul cayenne. Se stropeste cu vin si se lasa la fiert 3 minute amestecand. Se adauga smantana si se mai lasa 3 minute. Garnitura legume fierte si salata |
Re: Retete cu imagini pentru ziua de proteine (dieta Rina)
Vinete gratinate
http://www.a1.ro/usr/thumbs/thumb_34...292-reteta.jpg Ingrediente: - ulei de masline; - 2 catei de usturoi, feliati subtire; - 2 conserve a cate 400g de rosii tocate; - un baton de scortisoara; - un manunchi mic de busuioc, tocat; - 3 vinete de marime medie; - 2 bulgari de mozzarella, feliati; - o mana buna de parmezan ras. Mod de preparare: 1. Se incinge cuptorul la 160º C/gaz 4. Se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie, se adauga usturoiul si se lasa sa sfaraie pentru 2 minute. Se adauga rosiile si scortisoara si se lasa pe foc inca 15 minute, pana se ingroasa amestecul. Se adauga busuiocul si se asezoneaza. 2. Se taie vinetele pe lungime, in felii de aprox. jumatate de centimetru. Se ung pe ambele parti cu ulei, se asezoneaza si se frig (pe o tigaie tip gratar), intorcandu-le de cateva ori, pana ce se inmoaie bine (se pot frige la fel de bine si intr-o tigaie nonaderenta). Este important insa sa se obtina niste vinete cat se poate de moi, asadar nu va grabiti. 3. Se inlatura batonul de scortisoara si se rastoarna cateva linguri de sos pe fundul unui vas termorezistent. Se acopera cu un strat de vinete si de mozzarella si se repeta adaugarea straturilor, terminand cu unul de sos (veti obtine in total aprox. 3-4 straturi). Se presara cu parmezan si se da la cuptor 30-40 de minute, pana cand bolboceste si capata o culoare rumena. |
Re: Retete cu imagini pentru ziua de proteine (dieta Rina)
Piept de pui cu legume la tigaie
http://www.a1.ro/usr/thumbs/thumb_33...555-reteta.jpg Ingrediente: - 800 grame piept de pui taiat; - 1 ceapa rosie; - cozile de la 3 cepe verzi; - 1 ardei gras rosu; - 10 rosii cherry; - suc de rosii sau rosii in bulion; - 2 morcovi potriviti; - 1 legatura de patrunjel; - ulei de masline; - sare; - piper. Mod de preparare: 1. Pieptul de pui se taie fasii de 1 cm grosime si se pune in tigaia incinsa impreuna cu uleiul de masline, sarea si piperul. Se prajeste la foc iute timp de 5 minute, dupa care se adauga morcovii, taiasi bastonase subtiri de circa 1 cm lungime. 2. Cand morcovii incep sa se inmoaie se adauga ceapa, taiata rondele si ardeiul gras, taiat in felii subtiri. Rosiile cherry se taie in jumatati sau sferturi, in functie de marime si se adauga dupa ce ardeiul si ceapa au inceput sa se inmoaie. Se adauga trei sau patru rosii in bulion sau o jumatate de cutie de suc de rosii si se lasa sa fiarba la foc potrivit timp de 10 minute. 3. Se ia de pe foc si se adauga patrunjelul taiat potrivit. |
Re: Retete cu imagini pentru ziua de proteine (dieta Rina)
Heee..ce bine imi pare ca se mai posteaza retete pe aici!:-*
|
Re: Retete cu imagini pentru ziua de proteine (dieta Rina)
fetelor, nu am citit ce ati mancat voi, eu azi am mancat la micul dejun un mar (ah urasc merele) si la pranz spanac cu 2 oua jumari, la cina 200 grame spanac cu un ou jumari, imi e o foame de stau sa pic pe jos si am in camara turta dulce (ramasa de la al meu barbatel care e mai pofticios ca o gravida) si balesc gandindu-ma la ea, oricum din ceea ce am citit pare buna si eficienta, de tinut stiu ca am sa ma pot tine de ea, de abtinut de la interdictii stiu ca ma voi putea abtine (noroc ca ma sustine al meu barbatel ca altfel as bate pe cineva pentru ceva hipercaloric acum), va urez bafta si sper sa revin cu informatii noi, eu una nu am sa vin cu kg pierdute ci cu cm pierduti ca pe mine asta ma intereseaza (sunt de felul meu mai grea pentru ca am facut sport in "tinerete")
|
Re: Retete cu imagini pentru ziua de proteine (dieta Rina)
Citat:
|
Re: Retete cu imagini pentru ziua de proteine (dieta Rina)
Crema de vinete
Ingrediente: - 2 vinete - 200 g iaurt 0 % - sare - piper - 2 catei de usturoi - o ceapa verde - o legatura de marar verde Dupa ce am copt vinetele in modul obisnuit de fiecare in parte, le curatam si le tocam obisnuit ca si pt salata de vinete cu maioneza ... punem vinetele tocate intr-un vas, adaugam iartul, sare, piper, ceapa taiata marunt si usturoiul pisat amestecam bine bine ... luam mararul il spalam bine si il tocam marunt... cine doreste sa simta gustul intens de marar (eu asa am facut ca ador mararul) sa puna o legatura de marar intreg cine nu doreste sa simta intens mararul numai jumate de legatura. Adaugam mararul la vinete, amestecam pana omogenizam crema de vinete si pt a amesteca gusturile, aromele cum trebuie puneti crema in jur de 30 min la frigider ... Se serveste pe o felie de paine neagra (din faina integrala si secara ) dimineata cu legume proaspete: rosii, ardei, ridichi etc |
Re: Retete cu imagini pentru ziua de proteine (dieta Rina)
PANGASIUS LA CUPTOR
-500g pangasius decongelat la temperatura camerei -1 ardei gras -1 lamaie -marar si patrunjel verde -sare, piper macinat si boabe, 2 foi de dafin -2 linguri ulei de uns tava + 1 lingura picurat pe deasupra -1 ceasca de supa de legume -2-3 catei de usturoi Pestele se sareaza si se ppereaza dupa gust si se lasa 5 minute. Ardeiul se taie rondele, lamaia se taie in jumatate dupa ce a fost spalata cu apa calda si apoi feliute subtiri. Se pun cele doua linguri de ulei in tava, se pun boabe de piper si foile de dafin. Se aseaza pestele condimentate. Se pun deasupra ardeiul si feliutele de lamaie, condimente dupa gust (eu am pus boia dulce si ierburi de Provence), cateva fire de marar si supa. O lingura de ulei se stropeste pe deasupra. Se da la cuptor pentru circa 30 minute. Cand este gata, se scoate si se presoara cu patrunjel verde tocat atunci cand se consuma si usturoiul pisat. |
Re: Retete cu imagini pentru ziua de proteine (dieta Rina)
PESTE GLAZURAT:
Ne trebuie: cca 500 g filet de peste 3-4 catei de usturoi 3-4 lingurite de sos de soia 2-3 lingurite de otet balsamic boia iute 1 ceapa (optional) Optional se poate adauga si 1-2 lingurite de miere sa iasa usor dulceag. Cum se face: Pregatim marinata, amestecand: usturoiul pisat, sosul de soia, otetul balsamic, mierea( daca puneti ) si boiaua Taiem ceapa rondele groase de cca 1/2 cm. Punem pestele la prajit intr-o tigaie antiaderenta sau pe un gratar (fara ulei de preferat), piperam si il lasam cca 2-3 minte pe o parte apoi il intoarcem. Alaturi punem si feliile de ceapa cu care procedam ca si cu pestele. Cat se face si pe cealalta parte noi il ungem cu marinata cu ajutorul unei pensule. Cand se face si pe cealalta parte il intoarcem cu marinata in jos ( daca puneti miere- pentru mai putin de 1 minut pentru ca se arde mierea si capata un gust amar - si dam cu marinata si pe cealalta parte. Intoarcem si cu cealalta parte in tigaie, scurt si gata. |
Re: Retete cu imagini pentru ziua de proteine (dieta Rina)
PUI CU MASLINE NEGRE SI LEGUME
Ingrediente: 2 pulpe 3 rosii un dovlecel mic o vanata mica o ceapa un ardei masline negre sare piper un catel usturoi 2 linguri ulei masline jumatate pahar vin alb Incepem cu spalat si "dezpielitatul" pulpelor, dupa care le taiem in doua. Intr-o tava punem uleiul si adaugam pulpele, apoi ceapa taiata fidelute, maslinele, ardeiul taiat bastonase, rosiile spalate si taiate feliute, dovlecelul si vanata taiate bucatele . Aruncam in tava si usturoiul, saram, piperam si imbatam carnita. Acoperim frumos cu o folie de aluminiu si bagam la cuptor la 200 de grade pentru circa o ora. Prima jumatate de ora lasam acoperit, dupa care lasam fara ca sa scada suculetul si sa se rumeneasca foarte putin carnita. Atentie, mai urmariti sa nu scada suculetul tot din tava. |
Ora este GMT +2. Ora este acum 15:19:00. |
Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4.
Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.