Terina de pastrav cu fenicul
Michel Montignac - Recettes et menus Montignac ou la gastronomie nutritionnelle
Terinã de pãstrãv cu fenicul Pentru 4 persoane Pregãtire: l h Fierbere: 20 min. Rãcire: 12 ore Ingrediente: r 1 pãstrãv de l kg î j •,. 20 ci smântânã degresatã ; f -,. 1/4 l aspic (în plic) 2 ramuri de cimbru 3 frunze de dafin l ceapã mare, în care se înfig 3 cuisoare l cãtel de usturoi y 600 g fenicul 1 lãmâie verde 2 linguri de ulei de mãsline >•* l legãturã de mãrar ) sare, piper boabe g| Fierbeti pãstrãvul în apã cu mirodenii: sare, piper boabe, dafin cimbru si usturoi. Când apa clocoteste, fierbeti-1 10 minute la foc mic. Dati pãstrãvul deoparte si lãsati-1 la rãcit în acest lichid. Curãtati feniculul si îndepãrtati tijele prea tari. Tãiati fiecare tijã în douã si fierbeti-o în oala sub presiune, 10 minute. Strecurati lichidul în care a fiert pãstrãvul si folositi-1 pentru a prepara aspicu l, dupã modul de întrebuintare de pe plic. Scoateti pielea si oasele pãstrãvului, zdrobiti carnea cu furculitn Adãugati jumãtate din aspicul usor rãcit si bateti-1 cu mixerul Puneti restul de aspic, smântânã, sarea si piperul. Umeziti o formã de chec, umpleti-o cu preparatul, lãsati-o sil stea o zi la frigider. Bateti feniculul cu mixerul, adãugati sucul de lãmâie. Treceti acest piureu printr-o sitã finã, adãugati sare, piper, mãrar tocai Puneti sosul la rece. Scoateti spuma cu 10 minute înainte de-a o servi, tãiati-o în felii groase, în ultimul moment. Serviti-o împreunã cu sosul < Ic ' 'iiicul. |
Ora este GMT +2. Ora este acum 08:47:23. |
Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4.
Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.