forum.slabute.ro

forum.slabute.ro (http://forum.slabute.ro/index.php)
-   Retete Montignac Faza I - Mancaruri cu peste, Moluste si Crustacee (http://forum.slabute.ro/forumdisplay.php?f=275)
-   -   Terina de pastrav cu fenicul (http://forum.slabute.ro/showthread.php?t=5917)

TinAlexa 08 aug 2010 17:21:17

Terina de pastrav cu fenicul
 
Michel Montignac - Recettes et menus Montignac ou la gastronomie nutritionnelle

Terinã de pãstrãv cu fenicul

Pentru 4 persoane
Pregãtire: l h Fierbere: 20 min. Rãcire: 12 ore
Ingrediente: r
1 pãstrãv de l kg î j •,.
20 ci smântânã degresatã ; f -,.
1/4 l aspic (în plic)
2 ramuri de cimbru
3 frunze de dafin
l ceapã mare, în care se înfig 3 cuisoare
l cãtel de usturoi y
600 g fenicul
1 lãmâie verde
2 linguri de ulei de mãsline >•*
l legãturã de mãrar )
sare, piper boabe g|
Fierbeti pãstrãvul în apã cu mirodenii: sare, piper boabe, dafin cimbru si usturoi.
Când apa clocoteste, fierbeti-1 10 minute la foc mic. Dati pãstrãvul deoparte si lãsati-1 la rãcit în acest lichid.
Curãtati feniculul si îndepãrtati tijele prea tari. Tãiati fiecare tijã în douã si fierbeti-o în oala sub presiune, 10 minute. Strecurati lichidul în care a fiert pãstrãvul si folositi-1 pentru a prepara aspicu l, dupã modul de întrebuintare de pe plic.
Scoateti pielea si oasele pãstrãvului, zdrobiti carnea cu furculitn Adãugati jumãtate din aspicul usor rãcit si bateti-1 cu mixerul Puneti restul de aspic, smântânã, sarea si piperul.
Umeziti o formã de chec, umpleti-o cu preparatul, lãsati-o sil stea o zi la frigider.
Bateti feniculul cu mixerul, adãugati sucul de lãmâie. Treceti acest piureu printr-o sitã finã, adãugati sare, piper, mãrar tocai Puneti sosul la rece.
Scoateti spuma cu 10 minute înainte de-a o servi, tãiati-o în felii groase, în ultimul moment. Serviti-o împreunã cu sosul < Ic ' 'iiicul.


Ora este GMT +2. Ora este acum 08:47:23.

Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4. Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.


SEO by vBSEO