View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 26 mar 2010, 13:22:03
meapasarica's Avatar
meapasarica meapasarica este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 20 iul 2009
Locaţie: Alba Iulia /Kristianstad, Suedia
Vârsta: 40
Dieta: nici una :)
Date: 156cm, 49kg
Mesaje: 3.607
Aprecieri acordate: 826
Am fost apreciat(a) de 689 ori in 299 mesaje
Implicit Simti gustul grasimii?

Al saselea gust este al grasimii, fapt descoperit de cercetatorii australieni iar cei care simt acest gust risca mult mai putin sa se ingrase.

De-a lungul anilor, gusturile cele mai bine recunoscute de oameni sunt: dulce, acru, sarat, amar si un al cincilea gust numit umami, gust specific bucatariilor japoneze si chineze.

- Se pare ca oamenii care disting gustul grasimii tind sa se ingrase mai putin si sa devina obezi, a declarat cercetatorul Russel Keast pentru Reuters.

Continutul de grasimi a devenit tot mai ridicat in produsele alimentare actuale ceea ce a condus la o slabire, inrautatire a gustului cu numarul sase. Aceasta constatare indica faptul ca anumite persoane exagereaza si consuma mult mai multa grasime decat necesara. Urmatorul pas al cercetatorilor este de a descoperi motivul pentru care anumite persoane sunt mai sensibile decat altele la grasime.

Articol adaptat si tradus din Aftonbladet
meapasarica, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Sedentar, este de 1329 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 812 kcal/zi. Pentru a slăbi 1 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1071 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat