4 portii
Timp de preparare:10 minute
Timp de gatire:2 ore si 45 de minute
Ingrediente:
-10 rosii coapte,taiate in jumatate
-ulei de masline de calitate
-1 lingurita de usturoi pisat
-1 lingurita de ierburi de Provence
-1 ceapa alba taiata marunt
-250 de grame de bacon sau sunca neafumata,taiat cubulete
-8 oua mari
-500 de ml smantana dulce
-1 lingura arpagic taiat marunt
-100 de grame de branza Gruyere data pe razatoare
Recomandat pentru
lanul de slabire rapida!
Felul in care ingredientele acestui fel de mancare sunt coapte si calite,inainte ca preparatul sa fie bagat la cuptor,este important pentru aspectul final al mancarii.Rosiile devin savuroase si dulci in combinatie cu ierburile aromate si usturoiul,iar ceapa isi pierde duritatea!
1. Ungeti usor un vas ceramic si incalziti in prealabil cuptorul la 150 de grade celsius!
2. Pentru prepararea rosiilor provensale,asezati jumatatile de rosii cu fata in sus intr-o tava,adaugati putin ulei de masline,apoi presarati deasupra usturoiul pisat si ierburile,si un varf de cutit de sare!Tineti la cuptor 1 ora jumate-2 ore,apoi scoateti si lasati sa se raceasca.Nu opriti cuptorul!
3. Puneti putin ulei de masline intr-o tigaie si asezati-o pe foc!Adaugati ceapa si caliti-o 2 minute,pana se inmoaie,fara sa se coloreze!
Rasturnati intr-o strecuratoare ptr a se scurge!
4. Adaugati sunca in tigaie si caliti la foc mare timp de 3-4 minute,apoi rasturnati-o in aceeasi strecuratoare cu ceapa!
5. Spargeti ouale intr-un vas curat.Puneti deasupra smantana dulce si pasta de rosii.Adaugati arpagicul,sunca si ceapa.Amestecati bine!
6. Turnati compozitia in vasul ceramic,uns cu unt,apoi presarati branza si rosiile provensale-ar trebui sa pluteasca deasupra amestecului cu oua!
Coaceti la cuptor timp de 30-40 de minute,pana ce se rumeneste!
Lasati sa se raceasca un pic si serviti!Acest Quiche este delicios si servit rece!
Pofta buna!
Sursa "Dieta Montignac-Mananca de placere,mentine-te in forma"