Spuma de somon
Michel Montignac - Recettes et menus Montignac ou la gastronomie nutritionnelle
Spumã de somon
Pentru 8-10 persoane Ingrediente:
Pregãtire: 30 min. Coacere: 1,30 h
l kg fileuri de somon proaspãt
l kg fileuri de merlan
4 albusuri de ou
100 g smântânã degresatã
200 g maionezã
l pumn de mãcris
sare, piper
Curãtati fileurile de merlan, amestecati-le cu mixerul, sãrati si piperati. Adãugati smântânã.
Bateti albusurile spumã tare si încorporati-le în amestecul de mai sus.
Tapetati o formã de chec cu folie de aluminiu si puneti un strat din compozitie, apoi somonul tãiat fileuri si repetati operatia pânã când se umple forma. Coaceti la cuptor, la foc moderai (T.4-5), la 150° C, în bain-marie, timp de o orã.
Faceti o maionezã clasicã, cu ulei de floarea soarelui, adãugând l lingurã de ulei de mãsline, si încorporati în ea mãcrisul tocat fin.
Scoateti preparatul din terinã si serviti-1 rece, cu maionezã.
TinAlexa, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2332 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1815 kcal/zi.
Pentru
a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1299 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[ Calculator calorii]
Ultima dată editat de Slabuta; 16 aug 2010 at 13:52:28.
|