View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 05 dec 2010, 23:00:01
andreeansd's Avatar
andreeansd andreeansd este deconectat
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 03 dec 2010
Locaţie: București, Romania
Vârsta: 36
Dieta: personalizată + mișcare
Date: 168cm, 88.7kg
Mesaje: 38
Aprecieri acordate: 16
Am fost apreciat(a) de 15 ori in 11 mesaje
Smile Jurnal andreeansd

Bună seara slăbuțelor,

De câteva zile am descoperit această comunitate foarte inteligentă și mă bucur mult pentru că numai ce ieri am terminat dieta daneză. Dieta daneză presupune înfometare de cele mai multe ori.. eu am ținut-o împreună cu sora mea, și am ajuns la sfârșit cu o singură abatere, într-o zi a ajuns tatăl nostru în vizită și am fost la o masă unde am luat pe lângă un meniu sănătos și nu prea bogat câte un tiramisu.

Astăzi am avut prima zi de dietă personalizată, am descoperit calculatorul caloriilor și am început să îmi programez meniul. Pentru azi am făcut-o ieri. Însă am descoperit o problemă.. nu pot mânca prea mult pentru că îmi vine rău. Dimineața am avut niște cașcaval, pastramă fără grăsime, două felii de pâine prăjită și o cană de lapte. În afară de pâinea prăjită toate celelalte erau interzise în dietă. Am reușit să mănânc însă nu am putut termina laptele cu toate că este alimentul preferat. Menționez că laptele, cașcavalul și pastrama erau alimente produse în gospodărie și nu cumpărate. (locuiesc la țară când nu sunt la facultate ). Mai apoi pe la 17 am mâncat un iaurt Savia cu cereale pe care îl aveam cumpărat și am mers la biserică. Când m-am întors mi-am făcut o combinație minusculă dintr-un sfert de roșie, o panite cu brânză, 50 grame de perle brânzică Lacteea 2.2% și 3 migdale mărunțite. Pe lângă astea am mai mânca o mandarină și o clementină.

Așa.. citind pe forum și pe site o dietă atât de lipsită de calorii în alimentație nu este bună. Eu mai am încă destule kilograme de dat jos. Cât pentru tot anul viitor. Sunt sedentară, iar înainte de dieta daneză am ajuns într-un punct în care stăteam în pat ori la calculator aproape toată ziua. Acum am introdus gimnastică, mersul pe jos dimineața sau de la metrou spre casă ori o porțiune anume pe care altă dată o făceam cu mijloc de transport. De asemenea în casă mai fac exerciții dimineața sau seara, uneori și pe la 5 dimineața ori noaptea de tot, din cauză că am un somn extrem de dezorganizat ajung să dorm și pe la 6-7 dimineața.

Am uitat să menționez că într-una din zilele trecute am încercat Tae-bo și am reușit să fac 20 de minute pentru burtică, erau pe site niște exerciții video. Reușesc să fac exercițiile și am rezistentă destul de mare însă din cauza greutății și a unei probleme mai vechi mă doare încheietura genunchiului stâng sau devine oarecum imobilă. Sâmbătă, după o mare înfometare m-am simțit extrem de rău și mi-a și amorțit mâna stângă, nu mai puteam mișca degetele parcă se blocau pe tastatură. Probleme aveam și înainte, de asta am început și dieta drastică daneză, pentru că nu mă puteam abține de la dulciuri, mâncam cred că mii de calorii zilnic (ciocolată "de casă" din comerț albă mai ales) și pentru că mă simțeam bolnavă în trup, ca și cum mai avea puțin și se strica un mecanism.

Acestea fiind spuse am nevoie de sfatul vostru dragelor acum și pe viitor.. Îmi doresc ca până ajung acasă de sărbători să pot să slăbesc măcar încă 7 kilograme (idealul sperat ar fi fost să ating numărul de două cifre până pe 31 decembrie - 99.999 kg) Până atunci încă mă lupt cu ce înseamnă alimentație sănătoasă, nu am decât noțiuni generale cum ar fi prăjitul nu e bun, dulcele îngrașă etc, nu cunosc prea bine aportul proteinelor, glucidelor, lipidelor, fibrelor, vitaminelor, care se găsește în care alimente, care sunt proporțiile și așa mai departe; dar aș vrea să învăț.

Concret aș dori să mă sfătuiți în legătură cu alimentația ce pot face ca să mănânc sănătos într-un interval normal de calorii și cu efortul fizic - ce pot adăuga sau adapta la greutatea mea (care se va modifica, nu? ). Pot să vă anunț cu bucurie că de când am slăbit puținul acela (7 kg) am putut să merg din nou la facultate după 3 săptămâni de negare și am putut să îmbrac haine care nu îmi veneau, o fustiță, o cămașă elegantă.. (înainte de dietă am ajuns să îmi mai vină doar o bluză și o pereche de blugi)

Am scris cam întortocheat dar cred că am reușit să exprim "dorurile mele".

Vă mulțumesc pentru tot ce există aici pe acest site și pentru voi cele care vă luptați și ne dați și nouă curaj să continuăm..

O seară frumoasă!