View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 29 nov 2009, 18:20:31
bubus's Avatar
bubus bubus este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt în trecere...Slabuta in trecere
Merite:
 
Data înregistrării: 28 nov 2009
Locaţie: Buzau, Romania
Vârsta: 32
Dieta: alimentatie sanatoasa
Date: 164cm, 62.5kg
Mesaje: 35
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit O viata noua fara binge eating

Buna tuturor!
M-am inscris in comunitatea aceasta dupa multe incercari esuate, diete ratate si promisiuni de genul "asta e ultima data, de maine gata!" . Ma confrunt de mai bine de 1 an cu mancatul compulsiv, binge eating cum ar spune englezu' , fapt care mi-a adus in aceste ultime 12 luni, in jur de 15 kg Am pornit la drum acum 2 ani, cand am inceput un regim personalizat (fara dulciuri, paine, paste, prajeli sau orice alte bombe calorigene), sport nu prea, doar ceva mers pe jos zilnic si astfel am reusit in 3 luni sa ajung de la 60 kg la 48.Am o inaltime de 1,64 deci eram destul de slaba si foarte multumita de noua mea greutate.Mi-a mers bine cateva luni pana cand am inceput sa am niste pofte incontrolabile, "ajutate" si de familie, astfel incat uneori aveam si episoade zilnice de binge eating.Mancam pana simteam ca nu mai pot respira, ca explodez, iar dupa ce trecea senzatia aia aceea dureroasa, o luam de la capat.La sfarsit ma cuprindeau sentimente de dezgust, de scarba si tristete. De fiecare data imi promiteam ca nu se va mai repeta si ca de maine o voi lua de la capat fara sa mai fac asa prostii.Dar intotdeauna esuam dupa cateva zile...Mergea totul bine cateva zile,pana ma gandeam sa gust putin din cate ceva sau mi se oferea sau pur si simplu eram plictisita si ajungeam sa ma indop cu, cantitati imense de mancare.E groaznic sa te trezesti dimineata cu primul gand de "ce mananc azi?" iar dupa ce o faci sa numeri orele pana la urmatoarea masa.E ca o dependenta (in cazul meu, majoritar pentru dulciuri).
Aseara, dupa inca o zi de mancat compulsiv urmata de aceleasi sentimente de dezgust, am inceput sa caut informatii( pentru a nu stiu cata oara) despre cum pot iesi din acest "joc".Astfel, am dat de slabute.ro si am discutat cu dara care mi-a recomandat sa imi incep si un jurnal, pe langa promisiunea unei vieti sanatoase.Cu ajutorul vostru, sper ca voi reusi sa ies din aceste probleme si chiar sa pierd si cateva kilograme, ideal ar fi 10.Incep de la o greutate de 64 kg.
Multumesc daca ati avut rabdare sa cititi tot romanul asta si va astept! Orice vorba, sfat, indrumare sau dojenire este binevenita!
bubus, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1831 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1314 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1057 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat