Buna!
am facut azi o minunatie de sufleu de jambon, reteta din cartea lui Dukan si nu pot sa nu o impartasesc cu voi.
e perfecta pt zilele de PP cand ideile si meniurile sunt mai..plictisitoare sa zicem asa
deci avem nevoie de:
100 ml lapte degresat
10 g amidon de porumb
200 g branza de vaci degresata
200 g jambon alb
2 oua
sare, piper, nucsoara
mod de preparare:
se amesteca laptele cu amidonul la rece intr-un recipient.
in altul se amesteca galbenusurile cu branza de vaci pana devine omogena. apoi se amesteca cele doua, introducand treptat laptele+amidonul peste branza+galbenusul. dupa ce devine un amestec cremos adaugam sunca care in prealabil a fost taiata (fasii,bucatele, cum vreti voi) si condimentele. albusurile se bat si ele separat si se incorporeaza amestecului de mai sus.
apoi se pune intr-un vas si se da la cuptor la 240°. timpul, in carte e specificat 45 min..la mine n-a durat nici jumatate.. asta e in functie de cuptor..
Pofta mare!