Sos de linte
Ingrediente:
1 ceapa tocata
2 catei de usturoi striviti
1 morcov dat pe razatoarea mare
4-5 tulpini de telina tocate
3 linguri ulei de masline
400gr rosii tocate proaspete (sau din conserva)
120 gr sau 2/3 cana linte rosie
2 linguri piure de rosii
2 cani de apa
1 lingurita maghiran uscat + 1 l-ta busuioc + 1 l-ta oregano
sare si piper
Preparare:
- intr-o cratita mare se calesc usor ceapa, usturoiul, morcovul si telina in ulei timp de 5 minute, pana cand se inmoaie.
- se adauga apa,lintea, rosiile, piureul de rosii, condimentele, sare si piper dupa gust.
- se lasa sa fiarba la foc mic cam 20 de minute sau pana cand se obtine un sos moale si consistent.
- se serveste fierbinte, cu paste sau legume la abur.
Pofta buna!