“Orez” din conopida cu legume si sos de usturoi din dovlecei si caju
“Orezul”:
½ conopida desfacuta in florete
3 lg ulei soia
3 lg ulei masline
3 lg seminte floarea soarelui – eventual hidratate 3 ore
2 lg seminte in
Zeama de la ½ lamaie
½ morcov dat pe razatoarea mare
1 ardel capia rosu taiat cubulete
½ ardel galben sau verde taiat cubulete
½ legatura patrunjel verde
Sare si piper dupa gust
Preparare:
Se pune conopida in robotul dotat cu lama S si bzzz pana e de consistenta orezului, sa nu se faca piure. Apoi intr-un bol se pune conopida si se amesteca cu restul ingredientelor si..gata.....o bunatate absoluta.
Sosul de usturoi cu dovlecei:
· 1 dovlecel taiat cubulete
· 2-3 linguri de caju
· 2-3 catei de usturoi pisat
· 2 linguri ulei de masline
· zeama de la 1/2 lamaie
Preparare: se amesteca totul in blender sau in robotul cu lama S.
E o reteta bestiala
Pofta buna sa aveti !!!