Cum spuneam...
TORT DE CIOCOLATA
-100gr cacao
-400gr zahar
-100ml apa
-10oua
-3 linguri faina
-o cutie mica(250gr) margarina Rama
-o fiola rom
Se pun la foc apa cu zaharul, cacaua si se fierb pana se ingrosa. Se ia amestecul de pe foc si se lasa la racit.
Se separa albusurile de galbenusuri, galbenusurile se pun peste compozitia rece de mai sus, apoi se separa in doua parti neegale.
Se bat albusuriel spuma si se pun in pareta mai putina de compozitie + 3 linguri faina, din asta rezulta BLATUL, ce se coace in oala sau forma de tort tapetata cu hartie de copt (nu o sa iasa prea inalt, eu il tai in doua parti).
In cealalta parte de compozitie se pun margarina, esenta de rom si nuci coapte maruntite(optional), asta este CREMA.
Pt sirop avem nevoie de 4 linguri zahar, 200 ml apa si esenta rom.(Se fierb si se lasa la racit).
Restul stiti voi cum: blat insiropat, crema, blat, crema si ornat dupa preferinte, mie imi place foarte mult cu muuulte nuci coapte...e foarte bun, dar ingrasa al naibi!