View Single Post
  #10 (permalink)  
Vechi 19 aug 2010, 22:29:18
VentoFreddo's Avatar
VentoFreddo VentoFreddo este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă ModelSlăbuţă Model
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 11 ian 2010
Locaţie: Braila, Romania
Vârsta: 47
Dieta: sanatoasa personalizata
Date: 174cm, 65.6kg
Mesaje: 17.573
Aprecieri acordate: 7.170
Am fost apreciat(a) de 8.280 ori in 2.421 mesaje
Implicit Re: Jurnal MCS - 34 ani

Citat:
Anterior postat de MCS Vezi mesajul
Off..dragele mele...stiu...aveti dreptate sa ma certati...
E bun motto-ul "Noi nu trebuie sa slabim, noi trebuie sa ne schimbam stilul de viata!"
E fix cazul meu: mananc haotic, cand, unde si ce apuc. Chiar ma gandeam documentandu-ma pe forum ca va invidiez pentru faptul ca majoritatea dintre voi mancati la ore fixe, puteti sa alegeti ce sa mancati si mai ales mancati gatit de voi.
Bine, acum exemplul meniurilor mele din ultimele doua zile nu e prea fericit. Nu va ganditi ca mananc prajitura si biscuiti in fiecare zi. S-a intamplat ca in ultimele 2 zile sa fiu mai mult in afara biroului, la diverse intalniri si negocieri si avand si o stare psihica destul de proasta, m-am rasfatat intentionat.
In mod normal, ziua mea se desfasoara cam asa:
- dimineata - cafea; m-ati certat ca ceea ce am mentionat e putin. In majoritatea diminetilor nu mananc deloc, nu pot sa mananc dimineata, asa sunt de cand ma stiu. La 7.30- 7.45 cand ies eu pe usa, nici trezita bine nu sunt, daramite sa-mi mai arda de mancare;
- pranz - la cantina companiei, unde meniul consta invariabil in felul intai ciorba de ceva si felul doi ceva cu sos, nu ai ce sa alegi. Nu-mi place mancarea gatita neam, asa ca daca prind vreo salata de varza sau de rosii, bine...daca nu...pas. Rar se mai intampla sa fie un pui la gratar sau orez sau paste...in fine, ceva sa-mi placa cat de cat. Multa cafea in schimb. Si apa.
- seara - ajung pe la 19-20 - mananc in oras, de obicei salata sau pizza. Daca e seara cu sport, nu mai mananc, ma duc la sala, de unde ma intorc pe la 22-23, mananc 2-3 fructe si gata.Chiar daca mi-e foame, sunt prea obosita sa ma ies sa mananc.
Nu mananc niciodata in fast food-uri, am dat exemplul de salata de pui de la Mc Donalds ca asta mi s-a parut mai apropiata de salata Caesar clasica de restaurant printre alimentele prezentate.
Cam asta e...cum spuneati si voi...haos total. De aici si diferenta intre calorii de la o zi la alta. O zi mananc, doua nu...
Ar fi varianta sa merg la birou cu sufertas de acasa, ca sa fiu sigura ca mananc in fiecare zi la pranz. Desi nu e prea agreata ideea asta in companie.
De asta nici nu m-am riscat la vreo dieta din cele enumerate aici, ca nu am cum sa o urmez.
Poate cea disociata? Ca as manca acelasi lucru toata ziua si ar fi mai simplu...
Oricum si doctorul mi-a recomandat dieta (mai am si o intoleranta la chimicale de orice fel, si la cele ingerate si la cele cu care vin in contact), sa am grija ce mananc (fara condimente/concentrate din astea la plic, fara sosuri, fara conserve etc).
Cam asta e, dragele mele.
Daca mai adaugam la asta stresul zilnic de la job si oboseala...iata tabloul complet.
Acuma...de serviciu nu am de gand sa ma las si nici tabloul general nu se va schimba, asta e: muncesc foarte mult, calatoresc foarte mult, nu prea sunt acasa, nu gatesc....Ramane doar ceea ce mi-ati recomandat si voi: sa aleg cu grija ceea ce mananc. Si sa merg la birou cu mancarea dupa mine.
Oricum, astept in continuare sfaturile si parerile voastre. Va multumesc si daca ma "certati", ca ma mai mobilizati si pe mine sa am mai multa grija de mine.
Daca ma puteti sfatui in legatura cu regimul disociat sau cum sa asociez in mod cat mai fericit alimentele, va multumesc si mai tare.
Ce program aiurea aiAuzi, inteleg ca la 7 nu poti manca, dar pe la 9 poti lua Md, nu?Ceva ce ai in poseta, un iaurt degresat cu fulgi de ovaz+un mar de ex, au ceva calorii si iti dau combustibil pt a functiona bine..
In prinvinta ca nu tolereaza compania sa-ti iei mancare de acasaDa daca unu e bolnav, doamne feri, si nu are voie cu sare sau ceva, ce face, moare pe baricade?Eu zic ca nu e posibil asa ceva, poate nu stii tu bine..Incearca sa zici si tu ca esti la regim fara sare, vezi ce zic..E posibil s anu zica nimic ca vii cu mancarea de acasa.Dar daca nu poti lua tacticos pranzul din casoleta ta preparata de acasa, iti sugerez sa arunci un ochi pe dieta Montignac..Cu ea cel putin la pranz pe langa salata aia de varza, sau rosii poti sa alegi si branza, sau o bucata de carnesau amandoua, daca asa vrei..
Citat:
Anterior postat de MCS Vezi mesajul
P.S. Nu am mentionat week-end-ul unde fie sambata, fie duminica, sigur se lasa cu un gratar pe la prieteni
De ce rosesti, ca gratarul e de dieta, bun, buunutzBine, sa nu-l uzi cu bere si sa-l insotesti cu paineda gol si cu salata poti manca chiar o cantitate mare, sa te saturi, si nu se depune un gram.
Pup, sper sa -ti fi fost de folos
VentoFreddo, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1858 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1341 kcal/zi. Pentru a slăbi 3.5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 954 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]