View Single Post
  #10 (permalink)  
Vechi 14 aug 2011, 08:24:17
Pumpkin's Avatar
Pumpkin Pumpkin este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 21 iul 2010
Locaţie: Ploiesti, Romania
Vârsta: 31
Dieta: Hipocalorica personalizata.
Date: 160cm, 56kg
Mesaje: 894
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Oua fara colesterol?

M-ai facut curioasa asa ca am cautat pe net si am gasit asta:
Oua de araucana

A fost facut un studiu intre doua linii de gaini comerciale (Lehorn si Isa Brown) si rasa Araucana in doua tipuri de alimentatie diferite.
Bogate in acizi grasi (hrana bogata in grasime animala) si mai sarace in acizi grasi ( ulei de peste si subtituenti ai acestuia).
Ambele rase si diete nu au avut influente privind compozitia oualelor. Rasa Araucana a consumat cantitati mai mici de hrana si au produs oua mai mici decat celelalte doua rase. Greutatea galbenusului de ou a fost identic la toate cele trei rase. De aici rezulta ca este un galbenus mult mai mare in raport cu albusul , la ouale de Araucana.
In comparative cu rasele comerciale, Araucana produce oua cu un continut mult mai redus de cholesterol pe gram de galbenus de ou, care a fost chiar mai pronuntat atunci cand este exprimat per gram de ou, datorita continutului bogat in galbenus.
Continutul de colesterol a unui ou a ramas neschimbat de dieta si indiferent de sursa de grasimi.
In afara de acestea, exista si alte cateva caracteristici care diferentiaza rasa Araucana de celelalte rase comerciale:
-coloritul cojii oualelor este de o nuanta verde albastrui, fiiind astfel numite si oua de pasti.
-exemplarele adulte, indifferent de sex, au crescut cate un smoc de pene in partile laterale ale ciocului , in dreptul operculilor auriculari (urechii).
-pastreaza coloritul picioarelor de la gainile salbatice din India si America din care provin, acestea fiind usor verzui spre negru.
- au coada scurta si tesita.
- deoarece gena care determina caracteristicele rasei ( smocuri de par la urechi ) este mortala daca provine de la ambii parinti, multi pui mor in ou.
Cunoscand toate acestea, recomandam folosirea acestor oua in alimentatia persoanelor supuse la un efort fizic intens (sportivi , mineri, agricultori) , persoanelor care necesita un regim bogat in calorii ( copii in crestere, batrani, bolnavi in convalescenta) si oricarei persoane care doreste sa consume un produs exclusivist.
__________________
Dear Food,
Either stop being delicious or stop making me fat.
Jurnal Pumpkin
Răspuns cu citat