View Single Post
  #11 (permalink)  
Vechi 01 feb 2010, 21:12:55
Kitkat's Avatar
Kitkat Kitkat este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 16 ian 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 35
Dieta: South Beach
Date: 168cm, 54.5kg
Mesaje: 332
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) o data intr-un mesaj
Implicit Re: Alimentatia cu prea putine calorii

Pana una alta toate dietele minune imi amintesc intr-un fel de promisiuni din campanii electorale sau de eticheta de pe sticla de fanta pe care scrie "fara coloranti si arome artificiale" (asta scrie pe sticla de fanta din Austria cel putin ).

Dar adevarul e ca oricat de nerealist ar suna promisiunile regimurilor, la inceput, cand iti pui prima oara problema dietei... dietele "minune" sunt primele care te atrag. Sunt prea multe reclame la "trucul magic te scapa de 7 kile in 7 zile" incat sa nu iti zici la un moment dat "stai putin... de ce nu?", asta in cazul in care nu ai "experienta in domeniu" si abia te-ai hotarat sa scapi de acele kg care s-au tot adunat.

La mine cel putin asa a fost. Am resfoit revistele si am navigat pe net in cautarea informatiilor, dar totusi nu am apucat sa citesc destul inainte sa ma apuc de regimul cu supa de varza, primul meu regim.

(Acum sincera sa fiu mi-a prins bine atunci, aveam si alt metabolism, dar acum nu l-as mai tine.) Prefer ceva sanatos care sa imi sustina organismul. Cum sa ii cer corpului meu sa slabeasca si sa arate bine, daca eu nu am grija de el si in loc sa il protejez il supun unor conditii care il epuizeaza? Oricum, corpul nu ne transmite semnale ca ar fii ceva in neregula cu el, decat dupa ce si-a consumat rezervele, si aici nu vorbesc despre rezervele de grasime, ci despre rezervele de saruri, minerale si vitamine. Rezerve care se refac foarte greu si a caror lipsa duce incet incet la probleme din ce in ce mai grave.

Nu este neaparat vorba de inconstienta din partea celor care aleg regimuri care stresaza organismul, ci mai degraba de lipsa de informare, mai exact de lipsa de promovare a metodelor sanatoase. Poate ne-ar prinde bine ceva mai multe reclame pe paginile de internet la "mananca sanatos si ajuta-ti corpul sa fie frumos" in loc de pop-up-uri cu "7 kile in 7 zile".
Kitkat, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1955 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1438 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1181 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat