View Single Post
  #15 (permalink)  
Vechi 30 iul 2010, 12:10:19
ali_lumi's Avatar
ali_lumi ali_lumi este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă ModelSlăbuţă Model
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 19 oct 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 34
Dieta: Stil De Viata Sanatos + Sport
Date: 161cm, 50kg
Mesaje: 7.308
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 15 ori in 14 mesaje
Implicit Re: Sondaj - despre self esteem.

Cum imi pot imbunatatii stima de sine?

Poti incepe prin a accepta faptul ca nu esti singura cu aceasta problema. Exista foarte multe persoane care au aceeasi problema. In al doilea rand, sa luam in considerare faptul ca esti o persoana minunata ,si nu exista nimeni ca tine.
Nu numai materialul geneticsi amprentele sunt unice (numai daca ai un frate geaman), dar si modul in care fiecare persoana gandeste si proceseaza, este diferit de la o persoana la alta. Acest lucru inseamna ca din 6 miliarde de persoane ce exista pe planeta, tu esti unica. Deci daca natura mama natura s-a chinuit sa te faca unica, nu ar trebui sa accepti faptul ca esti o persoana importanta si ca ai aceleasi drepturi ca orice alta persoana sa fii pe aceasta planeta?

Mai ai si alte drepturi, de asemenea. Unul dintre acestea este acela de a face greseli.
Nu uita ca a gresi este omeneste si ca majoritatea dintre noi au invatat sa faca lucrurile bine, numai dupa ce au gresit de cateva ori.
De aceea, avem dreptul sa ne respectam si sa fim respectati. Si nu in ultimul rand, dar de mare importanta, avem dreptul de a spune da sau nu, in ceea ce ne priveste. Nu este sanatos sa ne simtim vinovati pentru un anumit aspect al comportamentului nostru.

Uneori simtim ca nu suntem buni de nimic numai pentru simplul fapt ca nu am luat un examen sau pentru ca am pierdut o slujba, ca am fost nepoliticosi sau pentru ca avem o legatura extraconjugala.
Multi dintre noi avem multe aspecte ale personalitatii, iar comportamentul nostru este doar unul dintre aceste aspecte.
Incercati sa nu ganditi ca sunteti inutil, nepoliticos sau un dezastru, cand de fapt numai o parte din comportamentul dumneavoastra, este sau nu, unul dintre aceste lucruri.
Indepartati gandurile distructive
Foarte multe persoane cu stima de sine scazuta, cred ca ei nu sunt importanti, iar parerile lor nu conteaza. Esti si tu o astfel de persoana? Daca da, incercati ca indepartati aceste ganduri distructive; daca incepeti sa credeti in ele, veti incuraja si celelalte persoane sa faca la fel.
In schimb, ganditi-va la dumneavoastra ca la o persoana ce are drepturi, pareri si idei, ce sunt la fel de valide ca si ale altcuiva. Acest lucru te va ajuta sa iti imbunatatesti stima de sine.

sursa.sfatulmedicului.ro
ali_lumi, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1826 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1309 kcal/zi. Pentru a slăbi 1 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1568 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat