View Single Post
  #15 (permalink)  
Vechi 08 mai 2011, 21:16:42
Whaley's Avatar
Whaley Whaley este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 23 feb 2011
Locaţie: Jud Alba, Romania
Dieta: Montignac
Date: 176cm, 71kg
Mesaje: 421
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) o data intr-un mesaj
Implicit Re: Exercitii slabit pentru cei cu probleme de spate (hernie disc, scolioza)

Nu vreau sa-ti contrazic medicul si sa te sfatuiesc in vreun fel din punctul asta de vedere, DAR bicicleta stationara nu forteaza coloana, nici macar cea eliptica daca faci corect miscarea si nu "batai" din solduri. Intr-adevar, alergarea e interzisa, coarda la fel, orice fel de miscare cu impact gen saritura, dar exista foarte multe pe care le poti face, totusi.
Presupun ca ai fost la un ortoped sau un neurochirurg. Mergi la un medic de recuperare medicala (asa se cheama specialitatea) care te poate sfatui mai competent in sensul asta. E foarte important sa iti intaresti centura lombara (abdominali+lombari), mai important in cazul unei probleme de coloana decat la oamenii sanatosi, pentru ca musculatura din zona sa preia sarcina din zona coloanei lombare si sa "elibereze" vertebrele de stres.

Si, foarte important, o sa scriu cu majuscule ca sa vezi (nu tip ) NU FACE PROGRAME DE EXERCITII DE PE NET ACASA! E foarte periculos, uitandu-te in monitor nu poti vedea executia corecta a miscarii si, mai important, nu ai un antrenor care sa te urmareasca si sa te corecteze. Exercitiile de pe net sunt generice, le poti face, eventual, dupa ce le-ai facut cateva luni cu un antrenor.

La mine "inceputul sfarsitului" a fost un program de Pilates de pe net. Am ramas intepenita in unghi de 90 de grade. Cand i-am spus medicului ce-am patit a sarit in sus, mi-a zis ca am facut cea mai mare tampenie ever.

Acum, de 2 luni, fac Pilates la sala, cu o antrenoare foarte buna, care se uita si ma corecteaza de cate ori miscarea nu e corecta, cand folosesc alti muschi, ridic bazinul prea sus etc, si nu am avut nici macar o durere in zona. Fa-ti un abonament la Pilates, la cineva priceput, chiar daca te costa ceva mai mult decat la o sala normala, e o investitie in sanatatea ta.
__________________
A minute on the lips, forever on the hips!
Jurnalul meu
Whaley, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1942 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1425 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 909 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat