View Single Post
  #18 (permalink)  
Vechi 11 apr 2012, 19:35:32
laurra's Avatar
laurra laurra este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
SUNT RESPONSABIL SUNT RESPONSABIL, DONEZ  
Data înregistrării: 11 oct 2010
Locaţie: braila, Romania
Vârsta: 46
Dieta: Usor hipocalorica
Date: 164cm, 101.1kg
Mesaje: 2.796
Aprecieri acordate: 443
Am fost apreciat(a) de 398 ori in 271 mesaje
Implicit Re: Tribulatii despre alergat

Citat:
Anterior postat de quarc Vezi mesajul


Care prejudecati?
Cum crezi ca se ajunge sa alergi 42km, 90km, 50 sau 100 de mile in creierii muntilor? Uita-te la orice maraton urban, sunt mii de oameni care alearga, se opreste circulatia si cei de pe margine care nu fac galerie stau si se mira care este rosul ca sa alerge bezmeticii pe caldura asta. Ei stau cu miratul, restul lumii isi vede de treaba. Cand vezi ce face alergatul pentru om o sa iti pese din ce in ce mai putin de ce parere are lumea si o sa incepi sa lucrezi pentru sine.
Programul e foarte simplu: iesi la alergat.
Pentru inceput nu iti trebuie nimic altceva, alergi in ce vrei. Eu mi-am luat de la Decathlon niste chestii foarte similare cu espadrilele, ei le vand ca fiind de mers. Am dat 40de lei pe ele si am pus un brant simplu de piele, nu brantul lor cu suprt de bolta si amortizare.
Nu iti propune o distanta sau un timp pentru inceput. Primele iesiri le faci ca sa vezi cum te misti, sa iti gasesti un ritm, alergi doar atat cat te simti bine. Nu te grabesti, nu iti impui un ritm sau o distanta. S-ar putea sa fie 100m sau 4km; nu conteaza. Trebuie sa alergi usor.
Dupa ce te obisnuiesti cu ideea treci la tehnica.
Dupa ce stapanesti tehnica treci la antrenament.

Tehnica:
Alege niste pantofi de alergat cu talpa cat mai subtire si fara spuma sau gel in calcai. Cel mai bine iesi si la bani si la tehnica cu espadrile chinezesti de 5 lei din piata.
Pantoful influenteaza tehnica. Un pantof prost te face sa calci prost si in timp te ranesti. Majoritatea ranilor vin din tehnica proasta, apoi vine neatentia cu calcatul in gropi, masini, biciclisti, apoi lovitul de traznet.
Cauta undeva o bucata de pietris si alearga desculta pe pietris. Piciorul este foarte sensibil si alergatul pe pietris nu trebuie sa doara. Daca tehnica e corecta nu doare, daca tehnica e proasta te doare imediat in tapla si la urmatorul pas va trebui sa ajustezi tehnica ca sa nu te mai doara. Dupa cinci minute pe pietris esti alt om. Cand alergi desculta pe pietris si nu este neplacut, atunci poti sa alergi incaltata cu orice si pe orice suprafata ca nu o sa mai ai probleme. Periodic mai alergi pe pietris ca sa mai rafinezi tehnica.

Antrenamentul:
Pentru anduranta
Curse lungi si lente, distanta nu se creste mai mult de 20% pe saptamana.

Pentru sprint
Sprint dupa sprint cu o zi pauza.
MERSI Quarc ,ai un mod de a descrie ....ca ma si vad facand maratoane
__________________
Controlul carbohidraților
laurra, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 2266 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1749 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1233 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat