Re: Retete cu imagini pentru ziua de proteine (dieta Rina)
ARDEI KAPIA LA TAVA CU BRANZA
10 portii
1 ½ kg ardei kapia
1 ½ kg brânza feta
4 linguri brânza dulce sau brânza Philadelphia
2 linguri busuioc, tocat fin
4 linguri ulei de masline, extra virgin
1 lingurita otet
½ ardei verde (gras)
Sare
Mod de preparare:
1. Se spala ardeii sub jet de apa si se pun la copt pe gratarul cuptorului pâna se înmoaie (la 180°C).
2. Într-un castron mic se amesteca busuiocul tocat cu doua linguri ulei de masline, otet si putina sare. Se bate cu o lingurita sa se amestece bine.
3. Se ia un alt castron si se pune brânza, cele doua linguri de ulei de masline ramase, ardeiul, si se amesteca bine.
4. Se scot ardeii din cuptor si se acopera cu o folie subtire. Se lasa sa se raceasca. Se înlatura cu atentie pielita, se scot semintele, si se rup în doua cu degetele.
5. Se ia o tava lunga si se captuseste cu o folie subtire ale carei margini sa depaseasca cu 2,5 cm
marginile tavii. Se acopera fundul tavii cu un strat de fileuri de ardei. Se pune peste fileuri putin amestec cu busuioc si apoi un strat subtire de amestec cu branza care se intinde cu o spatula putin unsa cu ulei.
6. Se continua cu alt strat de ardei, amestec cu b si brânza, Se termina c de ardei. Grosimea preparatului trebuie sa fie aproximativ, 6-7 cm. Se baga tava si se lasa 7-8 ore.
7. Se scoate tava din frigider cu putin înainte de servire. Se rastoarna tava pe un fund mare de lemn (tacator) sau pe planseta de bucetarie si se înlatura cu grija astfel ca preparatul sa-si pastreze forma.
8. Se ia un cutit ascutit si se taie felii subtiri. Se servesc cu salata verde.
|