Prin 5-6 mese ma refeream la 3 mese principale si 2 gustari.Iata un exemplu de meniu
mic dejun:
Omleta cu sunca si branza +legume+o felie de paine neagra+un pahar suc natural
sau
un corn/2 clatite/paine neagra cu unt si miere sau gem/doua felii mici cu unt de arahide si banana + o cana cu lapte (sau orice altceva vrei tu in zilele cu dulce)
Gustare 1: fructe sau alune/migdale/seminte sau fructe uscate,suc de fructe,cateva bucatele de ciocolata neagra,iaurt cu cereale.ceva mic si usor in orice caz
Pranz: ceva ce gatesc parintii tai..carnita cu salata,supa,ciorba,orez cu legume..nu stiu ce mancati voi in Modova
Gustare 2: tot ceva mic si usor ca la gustare 1
Cina: nu trebuie sa papi neaparat ceva gatit.poate fi ori o salata de fructe cu iaurt si gereale integrale sau 2-3 biscuiti....ori o salata de legume cu pui/sunca/pastrama si cascaval/branza.
Din cand in cand poti sa mai ai si cate o zi off.La mine este sambata de exemplu-ziua in care mananc tot ce imi pofteste inima..prajituri facute in casa,dulciuri la MD,pop-corn,pufuleti,suc..si de duminica revin la mancarea normala.Nu uita ca mancarea este combustibil pentru organismul tau,nici nu traiesti pentru ea si nici nu trebuie sa devina vreo obsesie.Nu incerca sa iti interzici anumite alimente sau sa te abtii deoarece ,crede-ma..din proprie experienta iti spun,vei manca de 10 ori dupa si te vei simti mizerabil.Ai grija de tine si bucura-te de viata ta,prietenii tai,familia ta...nu uita ca un numar pe cantar nu te defineste!
PS: te sfatuiesc din toata inima mea,sa nu iti calculezi caloriile!este foarte obositor,frustrant si aduce numai rau....mi se pare o pedeapsa