View Single Post
  #236 (permalink)  
Vechi 29 nov 2011, 22:43:13
pinksirena's Avatar
pinksirena pinksirena este deconectat
(meniuri, evolutie)
Cont restricţionat
Merite:
 
Data înregistrării: 17 iul 2011
Locaţie: bucuresti, Portugalia
Vârsta: 37
Dieta: Echilibrata
Date: 166cm, 61.9kg
Mesaje: 1.257
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Binge eating - Hiperfagie - Mancat compulsiv/in exces

Citat:
Anterior postat de Red_Rose Vezi mesajul
si plus la astea am mai descoperit ca am anxietate generalizata si fobie sociala in special fobia sociala, e adevarat ca eu am frica de a contacta cu oamenii, ma tem ca nu le voi fi interesant, ma complexez sa spun ceva personal si multe altele din cauza asta tare des nu ies nicaieri din casa ( uneori nici la univer, ,ma tem sa merg la medic, simt un fel de rusine, teama..si in general unde sint multi oameni am impresia ca vreau sa fiu invizibila..
iata un citat dintr-o carte in care ma regasesc 100%...
"Anxietatea anticipatorie stimuleaza tendinta persoanei de a evita situatiile sociale si a parcurge „scoala vietii”. Drept urmare, vor lipsi abilitatile sociale de a initia contacte, a purta conversatii cu straini sau a negocia cu persoane de rang inalt. Uneori, manifestari simple, precum sustinerea unui contact vizual prelungit sau accesul in toalete publice devin mari probleme. Simpla confruntare cu situatii sociale face ca pulsul si tensiunea arteriala sa creasca, musculatura sa devina mai rigida, iar pielea sa se coloreze.
Trasaturi de personalitate asociate fobiei sociale

Persoanele atinse de fobie sociala sunt etichetate ca timide, pasive, rusinoase, inhibate, ezitante, distante, ostile si depresive. Si asta in ciuda faptului ca, in adancul lor, isi doresc sincer sa intretina relatii sociale normale, sa aiba prieteni si sa se implice in activitati sociale.

Persoana fobica tinde sa devina evitanta si ocoleste sistematic situatiile sociale. Rutina vietii cotidiene este perturbata. Cu cat este mai preocupata de ele, cu atat mai mare este disconfortul si suferinta. Cand nu poate evita situatiile sociale, persoana apeleaza la aliati de nadejde: alcool, tutun, sedative, anxiolitice si droguri. La inceput, ocazional si dependenta vine pas cu pas. Studiile confirma faptul ca persoanele cu fobie sociala risca de 3 ori mai mult dependenta de alcool, nicotina si drog. Comorbiditatea cu alcoolul ajunge la 56%. (Petru Boisteanu, Ana-Maria Grigorescu - Fobia sociala. Tulburarea de anxietate sociala, Cantes, 2005)"
Psihiatrii clinicieni au identificat in mod repetat trei - patru trasaturi de personalitate cu implicare sistematica si majora in evolutia fobiei sociale:

· timiditatea,

· introversiunea si

· inhibitiile comportamentale.

· perfectionismul ( le am pe toate)
Si eu ma regasesc in ceea ce scrie aici...
Răspuns cu citat