Initial, am vrut sa deschid un topic nou, dar cum am vazut ca este deja unul si exact ceea ce caut, am zis sa dau un reply aici. Imi cer scuze ca ti-am invadat topicul
Am gasit in revista "Femeia de azi" nr. trecut (ultimul, ma rog) o reteta care, dupa parerea mea, cred ca s-ar potrivi de minune la ziua de amidonuri (avand in vedere ca papam doar legume si/sau soia). Acum, eu o sa o scriu si sa-mi spuneti (dupa experienta voastra) daca putem sa o facem, pentru ca dupa cum arata, pare delicioasa :X
Chiftelute din varza:
Ingrediente:
Pentru compozitia de chiftele:
500 g varza alba noua
o legatura ceapa
un dovlecel
2 legaturi marar
sare, pipet
2-3 oua (bine, eliminam ouale, pentru ca sunt trecute la categoria de proteine)
100 g pesmet alb (am auzit ca pesmetul intra la carbohidrati
deci daca e cazul, eliminam)
Pentru pane:
2-3 oua (iar eliminam)
200 g pesmet auriu (putem inlocui ouale si pesmetul cu altceva, nu?)
Mod de preparare:
1. se desface varza de primele foi, se spala, se scurge, se taie jumatati si se toaca foarte fin ca sa se amestece usor.
2. ceapa si verdeata se curata, se spala si se taie marunt. se pun intr-un bol impreuna cu varza, se adauga si dovlecelul ras pe razatoare, ouale, sarea, piperul si pesmetul.
3. compozitia se framanata bine iar daca vi se pare prea moale, se mai adauga 2-3 linguri de pesmtet. se formeaza chiftelele si se trec prin pesmet-ou-pesmet.
4. separat, se pune uleiul Unisol (da cred ca merge si altceva
) sa se incinga intr-o tigaie si se adauga chiftelele. dupa ce s-au rumenit pe ambele pati, se scot cu spumiera pe un platou tapetat cu hartie absorbanta. se servesc atat calde, cat si reci, impreuna cu diverse salate.
Portii: 4
Preparare: 40 de min
Prajire: 30 de min.
putem inlocui si sa facem sa fie numai buna pentru amidonuri.
ce ziceti?
sau o reteta de chiftelute cu legume pentru amidonuri, evident, stiti?