View Single Post
  #3 (permalink)  
Vechi 17 oct 2011, 12:01:42
Polux's Avatar
Polux Polux este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 17 oct 2011
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 40
Dieta: Personalizata
Date: 169cm, 54.5kg
Mesaje: 2.430
Aprecieri acordate: 666
Am fost apreciat(a) de 793 ori in 569 mesaje
Implicit Re: Jurnal FloryDanyelle

Citat:
Anterior postat de FloryDanyelle Vezi mesajul
Buna, slabutelor! Sper sa ma primiti in gasca voastra.Sa va spun ceva despre mine, desi nu stiu de unde sa incep. Pai...am 16 ani (fac 17 in februarie) , 1.60 si greutatea mea variaza usor intre 52.5 - 54 kg. Am fost slaba, dar pe la 14 ani am inceput sa ma ingras. Trebuie sa precizez ca mama m-a indopat cu tot felul de vitamine pe la 12-13 pentru ca eram prea slaba. Am vazut ca iau in greutate, dar nu prea ma interesa. Asta pe moment, caci la 14 ani am vrut sa tin dieta si cum eram slab documentata, nu am reusit. La 15 ani, am inceput sa imi provoc voma si am continuat sa fac asta timp de un an si doua luni. O faceam pentru ca pur si simplu nu puteam sa scap de sentimentul de vinovatie de dupa ce mancam. Si un an de zile am dus-o mancand si vomitand de 1-2-3 ori , chiar si de 6-7 ori pe zi. Vara asta am tot incercat sa nu mai vomit, dar imi era destul de greu. Am inceput scoala si am stat de vorba cu doamna psiholog despre asta(mai deschisesem subiectul si anul trecut) si m-a ajutat mult, m-a intarit, m-a facut sa-mi dau seama ca daca vreau, pot. M-a motivat si dumneaei, m-am motivat si eu si uite ca au trecut 3 saptamani in care n-am vomitat decat o singura data si numai putin, pentru ca mi-am zis ca eu vreau sa scap de asta, nu sa continui. Acum ma gandesc cum am putut face asta timp de un an de zile si vreau sa incep un stil de viata sanatos si sa slabesc.
Am uitat sa spun ca la mine in familie nu prea se mananca sanatos, iar daca incerc sa le explic ceva, se iau iar de ideile mele cu slabitul. De cele mai multe ori mananc pe fond emotional sau pur si simplu mananc incontinuu fara motiv, asa ca vreau sa mananc numai atunci cand imi e foame. Sport nu prea fac, dar vreau sa ma apuc de macar cateva exercitii dimineata si seara sau in putinul timp liber pe care-l am.

Incep de maine, luni, 17 octobrie 2011Abia astept sa ma cantaresc maine dimineata sa vad cat am

Sper sa reusim impreuna!
Buna FloryDanielle,

Iti ureaza bine ai venit! tot o "boboaca" pe Slabute, astazi m-am inscris si eu!
Imi pare bine ca ai trecut de acea perioada urata si succes in tot ce iti propui!
Sportul te va ajuta f. mult, mai ales la starea psihica. Te sfatuiesc sa faci de cateva ori pe saptamana macar jumatate de ora de cardio (aerobic, tae- bo, dans, eliptica, banda, etc), iti va da o stare f. buna.
De fiecare data cand simti ca esti pe cale sa manaci pe fond nervos, incearca sa tragi aer in piept de cateva si sa te gandesti daca chiar ti-e foame sau doar simti nevoia sa rontai.
Mai am si eu astfel de stari si am observat ca daca stau cateva minute inainte sa analizez lucrurile, de multe ori depasesc momentul. Te ajuta si sa te fortezi sa mesteci fiecare bucata de peste 30 de ori, pana se lichefiaza.

O zi cat mai frumoasa!
Polux, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1927 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1410 kcal/zi. Pentru a slăbi 2 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1411 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]