View Single Post
  #3 (permalink)  
Vechi 25 dec 2011, 13:30:24
StefaniaXtr's Avatar
StefaniaXtr StefaniaXtr este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 22 iul 2011
Locaţie: Drobeta Turnu Severin, Romania
Vârsta: 40
Dieta: Am decis sa incerc Dieta Dukan + sport, dupa ce termin cu alaptatul
Date: 170cm, 63kg
Mesaje: 403
Aprecieri acordate: 2
Am fost apreciat(a) de 5 ori in 4 mesaje
Implicit re: Sunt insarcinata si nu stiu nimic!

Citat:
Anterior postat de longina Vezi mesajul
Buna seara tuturor! In primul rand va urez un Craciun fericit si un An Nou plin de bucurii si tot ce va doriti!
Cadoul meu de la Mosul in acest an a fost, se pare, bebele ce o sa vina. Tocmai am aflat ca sunt insarcinata.Nu aveam asta in plan sub nici o forma si nici nu pot sa spun ca sunt pregatita.dar daca asa a fost sa fie, cu atat mai bine.
Probemele mele sunt muulte. Nu stiu mai nimic despre ceea ce implica o sarcina, despre copii, despre concedii si tot ce mai trebuie stiut. Am maxim 3 saptamani de sarcina si citesc de cand am aflat toate aticolele despre asta...
Daca sunteti amabile, voi cele cu experenta, poate ma puteti indruma si pe mine, si ma puteti ajuta sa gasesc raspnsuri. Trebuie sa recunsoc ca desi am inceput sa ma impac cu ideea, inca mai sunt speriata. Nu eram pregatita pt o sarcina, desi imi doresc din suflet copii.
Primul lucru la care m-am gandit cand am aflat rezultatul celui de-al 4-lea test de sarcina, au fost banii. Imi este teama ca nu o sa ma incadrez sa primesc acea indemnizatie pt cressterea copilului.Citesc n articole dar nu inteeg nimic din termenii lor . Poate voi ati inteles mai bine si ma ajutati sa inteleg si eu ce se poate aplica in cazul meu, pt ca nu lucrez de mult timp..si imi e teama ca nu ma pot incadra la acel concediu de maternitate..In acest an am lucrat in felul urmator:
25.03.2011 - 06.06.2011 cu carte de munca
apoi pauza pana in 07.09.2011.La aceasta data am inceput lucrul la aceeasi firma, si sunt si in prezent angajata aici.
Ce nu inteleg eu, daca eu voi naste in august 2012, beneficiez de concediul de maternitate si de indemnizatie???

o a doua problema ar fi faptul ca lucrez ca barman, am un program de 17 ore pe zi, 2 zile lucru-2 pauza..Asta ar putea fi un risc pe viitor pt bebele meu? stiti cu toate cam ce implica meseria de barman si in ce conditii si mediu se lucreaza...

Apoi, trebuie sa merg a medicul de familie acum sa anunt ca sunt insarcinata?trebuie sa fac analize?sau pot sa mai astept avand in vedere ca am abia aprox 3 sapt de sarcina...

Am 1000 de intrebari dar nu vreau sa va stresez din prima cu toate... ma simt foarte dezorientata, si sunt singura...nu are cine sa ma invete ce si cum trebuie sa fac
Draga viitoare mamica,

Nu te speria, pentru ca situatia nu est deloc grava si nici de speriat.
In primul rand felicitari. Sa fie intr-un ceas bun si sa ai parte de o sarcina usoara si o nastere fara complicatii, iar copilul sa fie sanatos.
In al doilea rand am sa te ajut cu raspunsurile la cateva din intrebarile tale.
Sa le luam pe rand.
Poti beneficia de indemnizatia de 85% din venituri pentru periada concediului de maternitate, sau cum i se zice acum concediu de nastere si lauzie.
Conditia pe baza caruia se acord acest tip de indemnzatie cere ca viitoarea mama sa aiba cel putin 6 luni lucrate in avans. Inainte de nastere este obligatoriu sa ai cel putin 42 de zile de concediu, iar dupa maxim 84 de zile, in total fiind 126 de zile de concediu platit de stat.
Acest tip de concediu este recomandat de medicul care iti urmareste sarcina, parafat de medicul de familie si aporbat de casa de sanatate de care apartii.
In cazul in care apar cine stie ce complicatii, medicul care iti urmareste sarcina poate recomanda un concediu de risc de sarcina, care poate fi dat oricand in perioada sarcinii si care dureaza pana la nastere, care de asemenea este platit de catre stat in proportie de 85% din veniturile relaizate de gravida.
Concediul de crestere a copilului (cel acre are inclusa perioada de 2 ani) se acorda dupa ce se inchiei cel de nastere si lauzie, adica dupa 126 de zile si are cu totul alte conditii de acordare (trebuie sa ai cel putin 12 luni de zile lucrate anterior sarcini, iar cota indemnizatiei este de 75% din veniturile nete realizate + 200 lei alocatie de crestere a copilului).
Daca in perioada in care nu ai lucrat, dar ai beneficiat de somaj, acest venit ti se adauga la veniturile relaizate.
Intr-adevar este o problema faptul ca tu lucrezi intr-un mediu mai putin propice pentru o sarcina. Lucrul ca barman implica stat mult in picoare, stat in fum (daca este un local pentru fumatori) si mult oboseala, dar cred ca ai putea sa iti anunti angajatorul (patronul) de faptul ca tu esti insarcinata si impreuna sa gasiti o solutie care sa va avatajeze atat pe tine, cat si pe el.
La medicul de familie este bine sa mergi cat poti de repede, deoareca acest iti va indica atat un ginecolog care sa-ti urmareasca sarcina, cat si toate analizele ce trebuiesc facute pe perioada satrciin. In plus cu cat te duci mai repede cu atat va putea sa te monitorizeze mai bine. Sa te cantareasca (greutatea din acest moment este greutatea de start a sarcinii), sa te masoare (inaltimea), sa iti ia tensiunea si sa iti ofere diverse sfaturi si recomandari legate de sarcina. Eventual iti poate raspunde si la o multitudine de intrebari ce poat te framanta (cel mai bine este sa iti scrii intrebarile pe o foaie, iar cand ajungi la medic sa nu uiti de ele).
Cu cat faci mai repede analizele (oricum abia dupa Anul Nou vei putea sa mergi la laboratoarele de analize), cu atat mai bine pentru tine si pentru copilas.
Ceea ce nu se face asa de repede este ecografia care sa confirme sarcina, deoarece abia pe la 7 - 8 saptamani de sarcina "se incumeta" ginecologii sa te ia in evidente cu sarcina (asa spun majoritatea specialistilor), dar pana atunci e bine sa ai mare parte din analize facute si sa fi deja pe lista unui medic de familie.
In cazul in care mai ai intrebari iti stau la dispozitie.
Ai mare grija de tine si "mogaldeata" ce va veni pe lume.
Un Craciun fericit si plini de veselie si bucurie!
Cu drag,
O viitoare mamica,
Stefania
Răspuns cu citat