Re: Postul Mare: cand mancarea ia locul 2
Vin si eu cu un secret al mamei la coliva.
Face coliva normal cu arpacas fiert la care adauga zahar, scortisoara, nuca, apoi o pune pe platou orneaza cu biscuiti rasi si zahar pudra si face o cruce de ciocolata (tablete asezate frumos) sau cacao cu o forma speciala.
Secretul la ultima coliva care mi s-a parut muuult mai buna a fost ca a pus la macerat stafide taiate maruntel in esenta de rom de cu o zi inainte. Stafidele apoi le-a scurs de zeama care a mai ramas si le-a pus in coliva. I-a dat un gust deosebit.
Stafidele cu rom merg numai la colivile de iarna, vara romul da un gust amarui si fermenteaza repede.
__________________
Dukan de 2013
19.10.2013 -- 67kg
Croaziera
22.10.-- 65,3 kg/ 29.10 -- 64,95
05.11 -- 64,40/12.11 -- 64/
19.11-- 63,35
26.11 -- 63,4
05.12 -- 62,4
12.12 -- 62,3
19.12 -- 62,2
25.12-- 62
|