View Single Post
  #30 (permalink)  
Vechi 02 feb 2010, 11:53:24
Sabine_28's Avatar
Sabine_28 Sabine_28 este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă SeniorSlăbuţă Senior
Merite:
SUNT RESPONSABIL SUNT RESPONSABIL, DONEZ  
Data înregistrării: 05 ian 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Dieta: Stil de viata sanatos
Date: 166cm, 89kg
Mesaje: 5.609
Aprecieri acordate: 645
Am fost apreciat(a) de 868 ori in 497 mesaje
Implicit Re: Nasterea in spitalele din Romania

Citat:
Anterior postat de ianna Vezi mesajul
ema sa nu te mai aud vb asa...d`aia a ajuns Romania unde este acum...ptr ca unii tineri au crezut ca pot face ceva si altii nu....daca mergem pe premiza taierii cracii de la inceput...chiar ca nu vom reusi sa schimbam nimic...dar vezi tu...daca tu ajungi asistenta/doctor draguta si primesti spaga cat mai mica sau deloc...sau dai atentie pacientelor mai mult decat colege tale...poate se va petrece fenomenul de turma... ce face unu face si celalalt...si te vor imita ...din invidie (ca iti vb lumea frumos) sau respect

Ianna, e frumos ce spui tu, dar gandeste-te ca un medic rezident are un salariu de mizerie in Romania ( aprox. 800 RON), cu garzi cu tot ( stiu de la sora unei prietene) si pana ajung sa poata lua spaga mai invata vreo 3 ani. Asa ca, din anumite puncte de vedere ii inteleg cu spaga ( la inceput, cand deja sunt recunoscuti nu mai au scuze, dar asa e omul , nu zice niciodata "Doamne ia-mi"). Eu fug de spitalele de stat din Ro cat pot de mult, dar sa va zic faza tragi-comica petrecuta la o clinica particulara. Eram in sala de asteptare ( desi imi facusem programare am stat o ora, ca nu venise medicul la timp...nesimtire, ce sa mai) si langa mine era o doamna la vreo 50 de ani, venise cu baiatul la control. Erau din Bals, venisera tocmai la Buc. si ii era saraca teama sa nu ramana prin gara, ca era deja 6 seara ( pe asistenta bineinteles ca a durut-o undeva de problema femeii) , se vedea ca erau tare amarati ( avea un palton pe ea, vai de mama lui, cred ca era de la second, cusut...ti se facea mila, ce sa mai). Asa, si stand acolo, ce credeti ca ma intreaba: Ii dati ceva la doctor? La care au am ramas socata si i-am zis f clar: nu, ce sa ii dau, nu platesc consultatia ( am dat 140 RON/consulatia , plus ca m-au obligat sa mai fac o audiograma , desi venisem cu inca 4, nu de alta dar sa mai dau 100 lei si pe acolo .. jaf la drumul mare). Deci noi romanii ne-am obisnuit asa,sa dam spaga, la stat daca te duci sigur dai ( ba se mai uita nesimtitii si in buzunar cu coada ochiului sa vada de care le-ai dat , de 50 de lei sau 100, cum am patit-o). Asa, si femeia aia sarmana a dat 500 de lei pt. ce consulatie si ce i-or mai fi facut baiatului ( si ea vroia sa mai dea si spaga la doctor), plus ca pe baiat urma sa il opereze si din cate stiu o operatie pt. urechi e undeva la 1000 de euro...of, Doamne, numai bolnav sa nu fi.
Trist, nu-i asa?
__________________
" Ai grija de corpul tau. E singurul loc in care esti nevoit sa locuiesti. " - Jim Rohn
Sabine_28, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2417 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1900 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1643 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat