View Single Post
  #340 (permalink)  
Vechi 25 sep 2010, 11:10:13
DrIulia2010's Avatar
DrIulia2010 DrIulia2010 este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 03 feb 2010
Locaţie: Timisoara, Romania
Vârsta: 41
Dieta: alimentatie sanatoasa
Date: 173cm, 55kg
Mesaje: 2.451
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 17 ori in 13 mesaje
Implicit Re: Sa vorbim despre alimentatia sanatoasa

Citat:
Anterior postat de August Vezi mesajul
Buna, doctorita noastra frumoasa si exigenta. Am reusit sa ajung la tine, ca pana acum a venit muntele la Mahomed.
Nu am chestii prea inteligente de completat la tot ce s-a spus pana acum in subiectul asta. Am citit aproape tot, m-am axat mai mult pe raspunsurile tale, sa fiu sincera (deh, ca alea ma interesau). N-o sa-ti insir meniul meu, pentru ca l-ai vazut si nu e prea-prea.
Am mult de muncit la alimentatie, sunt doar un invatacel-burete: asimilez informatia si o prelucrez in timp, o adaptez la stilul meu de viata, incerc sa nu fiu prea entuziasta, pen'ca sunt abia la inceput si teama mare e sa nu-mi treaca.
Ti-am mai spus (pe la Mona prin jurnal) ca eu nu iau de bun tot ce zboara si tot ce 'se zice'. Regimurile de slabit 'minune' nu au loc la mine in program si ma feresc si de exagerari. Totul trebuie sa aiba o limita, un echilibru. Cand o sa ajung la un aspect favorabil in oglinda, kg. nu ma vor mai interesa. Dar cum am mai spus, mentinerea e problema care ma apasa, nu slabitul propriu-zis.
Sunt curioasa (ca o baba) cum ai gasit tu vocatia sa faci asta? Cum ai evoluat tu in timp? (te transform in pacient, ce sa-i faci...vreau sa stiu!) Nu pot sa cred ca te-ai nascut slaba (nu doar slaba, ci superba si cu dimensiuni de manechin) si cu cunostinte nutritionale si ai ramas asa! Ai avut probleme in copilarie? Ma gandesc ca un declic s-a petrecut. Sunt Toma necredinciosul, ti-am zis, si n-o sa cred intr-o fiinta perfecta niciodata, doar intr-o fiinta care se autoeduca.
In privinta alimentatiei sanatoase (ufff, tre sa dau copy-paste la cuvintele astea atat de des folosite pe aici), mi-e foarte greu inca sa inteleg de ce faina nu poate fi alba, de ce zaharul trebuie sa fie brun sau fructoza, de ce cerealele trebuie sa fie...cereale...(adica cereale uscate pure) etc. Am, si aici, o problema!
Iti doresc un week-end luminos si frumos (la noi nu e soare, dar la Timisoara stiu eu ca este!)


Ciao Oana.

Cand vei fi la mentinere dar si pana atunci daca ai intrebari,le gasim raspunsul.

Cat despre meseria pe care am ales-o...nu am avut probleme de greutate niciodata,am facut sport de mica,dar in timpul liceului a inceput sa ma pasioneze alimentatia sanatoasa,am citit foarte mult,cu toate ca nu existau atatea carti si materiale ca acum dar mi-au folosit,in cls-a 12-a m-am hotarat sa dau admitere la medicina,sincer nu foarte incantata pentru ca mereu imi dorisem sa urmez facultatea de jurnalism,dar pasiunea pentru nutritie m-a determinat sa incep aceasta facultate deloc usoara.
Si asa incet,inca din timpul facultatii am urmat multe cursuri de nutritie in tara si strainatate,apoi rezidentiatul,si acum specializarile,in momentul asta specializarea o fac in Bucuresti cu prof dr
Gheorghe Mencinicopschi,un om extraordinar,asa ca fac naveta Timisoara-Bucuresti pana in aprilie.

Multumesc pentru complimente ,din pacate,nu se poate avea un corp armonios,un tonus, fara sacrificii pe toate planurile din nefericire pentru mine,sunt cel mai aprig critic al meu,foarte exigenta cu propria persoana,dar pana acum mi-a folosit.

Te mai astept pe la mine.
__________________
"DEFINITI-VA MAI BINE PERSONALITATEA,SI VETI SLABI MAI USOR"
DrIulia2010, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Foarte activ, este de 2188 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1671 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat