Forte bun topicul
- Iti sugerez ca alimente naturale, evident cele facute de tine din produse cat mai locale si cat mai aproape de zona in care locuiesti, preferabil de la tara.
- Vara poti lua fructe locale din piata, eu am luat deja caise, capsuni, visine,mure si le poti baga la congelator in pungute de maxim 300g (sa nu mananci pana crapi
)) Iarna merg de minune intr-un iaurt, mai bune ca gemurile chiar
- La fel si cu legumele: iau de la bunici fasole verde, vinete pe care le coc, patruneje, marar, leustean si le baga mama la congelator pt. iarna
- Imi asigur o portie buna de zacusca facuta de bunici, fara prajeala
- Ca alimente naturale poti alege toate oleaginoasele CRUDE, neprajite, le stochezi chiar si 7-8 luni in camara, la borcane, preferabil la frigider, daca e loc
- Gemuri imi prepar cu fructoza, in canatitati mici, pt cam am deja fructe la congelator
- Paine mi-o fac singura, sa fiu sigura ca are IG mic din doar 3 ingrediente: seminte de in macinate, psyillium ca sa o lege si sare, o las la uscat si o mananc in maxim 3 zile pt ca altfel se acreste
- Evita chiar si faina integrala pt ca de obicei baga coloranti in ea si e tot alba, daca ai unde sa macin boabe de secara e perfect.
La captitolul
ce iau din supermarket? cat mai nepoluat se incadreaza fructe cu coaja protectiva: avocado, papaya, lamai... cele cu coaja subtire se polueaza rapid: verdeturi, mere etc.
Ciocolata scumpa e de calitate, mai ales Lindt, doar 4-5 ingrediente, eu pe aia o aleg sau Heidi
Sunt OK si lactatele de la Covalact, Albalact, Natura, Comalat, evitati Mili, Danone,chiar Napolact - baga prafuri, cititi eticheta.
Mare atentie! Nu toate produsele bio sunt bio, e doar o strategia de marketing, cititi PERSONAL toate ingredientele, cu cat sunt mai multe si au denuumiri mai pompoase cu atat au mai mutlte E-uri