View Single Post
  #46 (permalink)  
Vechi 11 nov 2011, 23:43:59
andrylici's Avatar
andrylici andrylici este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 02 sep 2011
Locaţie: Buzau, Romania
Vârsta: 40
Dieta: low-carb
Date: 178cm, 85.9kg
Mesaje: 454
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) o data intr-un mesaj
Implicit Re: Haine care avantajeaza femeile plinute

Am urmarit cu mare interes o emisiune de pe TLC - What not to wear. Este foarte tare din punctul meu de vedere. Aduc acolo si femei plinute si femei foarte plinute si femei slabe si le imbraca. Exista anumite reguli dupa care se imbraca o silueta plinuta (ele difera in functie de inaltime sau de proportii).

Ceea ce trebuie sa urmarim este sa obtinem de la corpul nostru o forma de CLEPSIDRA. Oricare ar fi proportiile noastre fie ca avem umeri lati si solduri mai inguste (cazul meu), piept mare - talie ingusta - solduri mari sau pieptul si soldurile sunt mai mici decat talia (care nu exista din cauza unei anumite burtici). Toate acestea mici inconveniente pot fi PACALITE de niste haine alese cu grija. Chiar este incredibil. De asemenea ceva de genul unui body modelator poate face minuni - dar nu singur.

Acum incerc sa exemplific pentru fiecare silueta in parte:

1. SOLDURI SI BUST GENEROASE - TALIE INGUSTA
Cele care sunteti asa sunteti NOROCOASE - aveti silueta in forma de clepsidra iar asta va ajuta foarte mult. Trebuie doar sa o puneti in evidenta. Incercati o fusta creion sau dreapta (pana la genunchi sau putin peste) impreuna cu un top/bluza imprimata si un sacou, neaparat cambrat neutru. Cautati ceva care sa va puna talia in evidenta. Daca nu gasiti ceva de acest gen, folositi o curea pentru a marca cea mai ingusta parte a corpului (o rochie dreapta, fara forma, poate fi usor transformata cu o curea in talie).
Pantalonii pentru o astfel de silueta trebuie sa fie drepti (mai ales daca suntem plinute bine de tot pe solduri). Chiar daca va ganditi ca nu s-au inventat jeansii pentru voi - nu-i adevarat. PROBATI si iar PROBATI pana gasiti perechea potrivita. Trebuie sa avem grija in general sa fie de culoare inchisa. Niciodata nu alegeti jeans Skinny. Acest tip de jeans avantajeaza numai persoanele slabe sau inalte si slabe.
Silueta este de asemenea avantajata de o rochie petrecuta, tip halat, care pune talia in evidenta.

2. TALIA MAI MARE DECAT BUSTUL SI SOLDURILE (avem burtica)
Regula jeans-ilor ramane valabila. Fusta creion de asemenea insa incercati sa o combinati cu un top care sa aiba linia de marcare sub bust iar zona burticii sa fie oarecum mascata de falduri, incretituri ale materialului care pornesc de sub bust sau pur si simplu un model putin largut (evazat). Nu uitati intotdeauna sa marcati cea mai ingusta parte a corpului, in cazul vostru, partea de sub bust. Un sacou sau un cardigan care se incheie tot in aceasta zona (sub bust) face minuni.

3. UMERI LATI SI SOLDURI MAI INGUSTE (silueta masculina)
Noi avem nevoie in primul rand sa ne echilibram proportiile. Vin foarte bine fustele evazate, in clini (4 sau 6), fustele drepte (nu stiu creion, nu am incercat inca) pana la genunchi sau putin peste, jeans drept sau bootcut (daca suntem inalte). Nu as recomanda bootcut sau evazat jos unei persoane minione - scurteaza picioarele.
De asemenea pentru noi decolteurile mai largi patrate micsoreaza optic umerii.
Regula evidentierii taliei ramane valabila.


REGULI GENERALE:

1. Cautam mereu sa obtinem o silueta in forma de CLEPSIDRA.
2. Hainele tip sac ne fac si mai mari decat suntem. Nu ne avantajeaza deloc daca ne cumparam ceva cu 1 sau 2 numere mai mare.
3. Decolteurile in V alungesc gatul (foarte util pentru persoane mai plinute sau micute de inaltime, sau cu gat mai scurt)
4. Tocurile ne fac picioarele sa para mai subtiri si ne fac mai inalte si mai suple.
5. Toate hainele pe care vi le cumparati cautati sa fie CROITE pe silueta voastra, sa va imbratiseze formele, sa va acopere imperfectiunile fara a da pe afara ceea ce nu vrem sa se reverse. Sa incercam sa nu aratam ca un carnacior
5. Intotdeauna incercati sa evidentiati cea mai ingusta parte a corpului vostru (talia sau zona de sub bust pentru cele cu burtica)
6. Trebuie sa aveti in garderoba piese de baza (culori neutre care se potrivesc mai multor tinute si inseamna : sacouri, cardigane, jachete, pantaloni) si piese de completare (top-uri colorate, cu anumite elemente decorative care atrag atentia, bluze etc.)
7. Sa nu uitam niciodata de accesorii care sa atraga atentia acolo unde vrem noi (colier scurt care se potriveste unui decolteu in V, coliere lungi, bratari, plicuri si pantofi)
8. Nu doar cumparati ceva ci insusiti-va acel obiect vestimentar (daca este putin prea lunga rochia si va place, mergeti la croitoreasa si scurtati-o)

Cam acestea sunt regulile pe care le-am retinut eu. Sper ca va sunt de folos. Pentru mine au fost o adevarata revelatie si incerc sa le aplic. Sper sa si reusesc. E greeeeu!
andrylici, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2500 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1983 kcal/zi. Pentru a slăbi 3.5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1596 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]

Ultima dată editat de andrylici; 11 nov 2011 at 23:49:36.
Răspuns cu citat