View Single Post
  #4995 (permalink)  
Vechi 09 dec 2012, 21:47:04
sherpika's Avatar
sherpika sherpika este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă cu ExperienţăSlăbuţă cu Experienţă
Merite:
SUNT RESPONSABIL Locul 1 la concurs  
Data înregistrării: 30 aug 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 47
Dieta: hipocalorica personalizata
Date: 161cm, 92.6kg
Mesaje: 7.555
Aprecieri acordate: 13.670
Am fost apreciat(a) de 8.482 ori in 3.525 mesaje
Implicit Re: Ai peste 30 ani? Vino aici sa ne cunoastem :) - 11

Tort cu mousse de ciocolata cu lapte
Blat
3 oua mari
3 galbenusuri mari
2 lingurite extract de vanilie
un varf de cutit cu sare
1/2 cana zahar
1 cana faina
1/3 cana amidon
1/4 cana cacao
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade C.
Se combina ouale, galbenusurile, vanilia si sarea intr-un bol cu mixerul, cand sunt toate combinate se adauga zaharul si se pune vasul pe bain marie (pe o cratita cu apa care fierbe, dat focul la mic, vasul in care este compozitia nu trebuie sa atinga cu fundul apa!), amestecandu-se pana compozitia este calda (45 grade C, adica temperatura suportata de mana daca incercati sa bagati un deget in compozitie). Se ia de pe foc si se mixeaza pana compozitia isi tripleaza volumul si este de culoare deschisa (cam 3-4 minute). Intre timp cerneti prin sita faina, amidonul si cacaoa. Cand amestecul de oua si zahar este rece, adaugati faina in 3 transe, de fiecare data amestecand prin rasturnare, de sus in jos, astfel incat sa se incorporeze faina complet. Puneti amestecul intr-o tava de tort cu diametrul de 23cm, unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt si nivelati compozitia la suprafata. Se coace 25-30 de minute la 180 de grade C, daca vreti sa vedeti cand este gata, introduceti o scobitoare in mijlocul blatului, ea trebuie sa iasa curata. Atunci etse copt. Scoateti tava din cuptor, scoateti blatul pe un grilaj si lasati-l sa se raceasca complet si se taie in 2.

Sirop
1/3 cana apa
1/4 cana zahar
2 lingurite extract de vanilie
Se pun intr-o cratita toate ingredientele si se sa in clocot, pana se dizolva zaharul.

Crema
3 cani smantana pentru frisca (minim 30% grasime, o puteti folosi pe cea de la Milli, este buna)
1/3 cana zahar
6 galbenusuri
345g ciocolata cu lapte taiata in bucati
115g ciocolata neagra (70-74%cacao) taiata in bucati
1 cana de smantana se amesteca cu zaharul si se pun pe foc mic pana dau in clocot. Intre timp se pregateste un vas de sticla sau de inox. Galbenusurile se separa de albusuri intr-un vas. Cand smantata si zaharul incep sa fiarba, se adauga 1/3 din galbenusuri, amestecand incontinuu, pana se termina galbenusurile si compozitia incepe sa se ingroase (cam 10-15 secunde dupa ultima inglobare de galbenusuri). Se da la o parte amestecul de pe foc, se strecoara printr-o sita in bolul pregatit dinainte. Se amesteca viguros crema incontinuu, cam 30 de secunde, astfel incat sa nu se rascoaca galbenusurile. Se amesteca ciocolata taiata in bucati si se toarna peste sosul de galbenusuri. Se lasa vreo 2 minute, apoi se amesteca bine si se lasa la temperatura camerei sa se raceasca.
Se bat celelalte 2 cani de smantana de frisca si se da frisca la frigider.

Dupa ce s-a racit crema de ciocolata se amesteca rapid cu frisca batuta.Se pune un blat in forma de tort (de preferat una cu marginea ajustabila si cu fund detasabil, pentru a fi mai usoara manevrarea tortului cand il scoatem din forma) si se insiropeaza, apoi se pune jumatate din crema, se niveleaza cu o spatula sau un cutit cu lama lata, deasupra se pune celalalt blat (nu-l presati, sa nu se deformeze), se insiropeaza si acesta si deasupra lui se pune cealalta jumatate de crema si se da la frigider peste noapte, sa se aseze mousse-ul. A doua zi se scoate tortul din forma si se pune pe un platou, se orneaza cu frisca deasupra si pe parti si de orneaza cu carlionti din ciocolata.

Tortul se taie cu un cutit cu lama lunga si ingusta, sters cu un prosop umed pentru fiecare taiere. Tortul se pastreaza la frigider pana la servire.

Sporuri si pofta buna!
__________________


sherpika, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
sherpika, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2386 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1869 kcal/zi. Pentru a slăbi 2 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1870 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
Urmatorii 2 membri au apreciat mesajul lui sherpika:
incognito (10 dec 2012), lacra81 (10 dec 2012)