Subiect: Jurnal m1rela
View Single Post
  #583 (permalink)  
Vechi 26 oct 2012, 16:40:40
m1rela's Avatar
m1rela m1rela este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
 
Data înregistrării: 16 nov 2011
Locaţie: Medgidia, Romania
Vârsta: 48
Dieta: Mancat sanatos + miscare
Date: 165cm, 80kg
Mesaje: 4.265
Aprecieri acordate: 162
Am fost apreciat(a) de 264 ori in 184 mesaje
Smile Re: Jurnal m1rela

Reteta mea de tort ,,AMANDINA''

BLAT:6 oua,6 linguri de zahar,5 linguri de faina,un praf de sare,2 linguri de cacao,1 esenta de rom,un praf de copt.
SIROP: 150 gr. zahar,400 gr. apa.
CREMA:250 gr. unt sau margarina,zahar pudra ...dupa gust,o esenta de rom si 2-3 linguri de cacao.
DECOR:150 gr. ciocolata neagra,100 gr. frisca lichida si o esenta de rom.

Se face intai siropul.Se caramelizeaza zaharul pana devine maroniu apoi se stinge cu apa si se lasa sa fiarba pana se topeste tot caramelul.Se lasa sa se raceasca bine.
Ptr. blat se separa ouale .Albusurile se bat bine cu praful de sare apoi cu zaharul pana se tine bat.Se adauga galbenusurile si se amesteca usor.Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt si se adauga la compozitie amestecand usor cu o lingura de lemn de sus in jos.Se introduce la cuptor intr-o forma de tort imbracata in hartie de copt, unsa cu ulei si tapetata cu faina.Se coace la 180 *C pana cand trece testul cu scobitoarea.Se lasa sa se raceasca bine.
Se taie in trei foi.
Ptr. crema se topeste pe jumatate cantitatea de unt (eu am topit la microunde)...adica trebuie sa ramana jumatate tare ...jumatate lichid si se pune intr-un castron unde se bate cu mixerul pana incepe sa se inchege din nou . Procedam asa ptr. a iesi o crema foarte fina.Se pune putin zahar pudra ptr. inceput (2-3 lg.) apoi daca nu vi se pare indeajuns de dulce mai puneti.Apoi puneti cacaua cernuta cu sita si esenta de rom.Eu am lasat crema mai amaruie...nu am pus mult zahar pudra.Pregatim un platou asezam prima foaie de tort o insiropam si punem jumatate din crema de unt.Apoi a 2-a foaie ...sirop.... si cealalta jumatate din crema de unt.Se pune si ultima foaie de tort si se insiropeaza cu ce a mai ramas din sirop.
Ptr. decor topim la bain-marie ciocolata amaruie sau semi-amaruie impreuna cu frisca lichida pana devine o crema fina.Se pune si esenta de rom.Se imbraca tortul cu aceasta crema.
POFTA BUNA!
m1rela, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
m1rela, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2222 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1705 kcal/zi. Pentru a slăbi 5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 931 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Acest membru apreciaza mesajul lui m1rela:
lady g (27 oct 2012)