View Single Post
  #81 (permalink)  
Vechi 10 aug 2011, 22:49:43
Sylvester's Avatar
Sylvester Sylvester este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 24 nov 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 38
Dieta: Michel Montignac
Date: 172cm, 55kg
Mesaje: 742
Aprecieri acordate: 3
Am fost apreciat(a) de 2 ori intr-un mesaj
Exclamation Re: Ziarul slabutelor informate ( dieta, alimentatie, sport si nu numai)

Buna, Slabutelor.

Am gasit un articol interesant legat de ouale de prepelita- marturisesc ca nu am mancat niciodata, dar acest lucru se va schimba incepand de maine . Eva9, multumesc pentru sfat!



Ouăle de prepeliţă nu au contraindicaţii


Specialiştii le recomandă persoanelor care suferă de alergii să evite ouăle de găină. Fierte sau crude, ouăle de prepeliţă pot fi folosite în tratamentul unui număr impresionant de afecţiuni.
Ouăle de prepeliţă le-ar putea înlocui cu succes pe cele de găină, deoarece au un conţinut mult mai complex de principii active.

Un ou de prepeliţă conţine de cinci ori mai mult fosfor, de opt ori mai mult fier, de şase ori mai multă vitamina B1 şi de 15 ori mai multă vitamina B2 decât unul de găină.

Conţine, de asemenea, un întreg complex de vitamine: A, B, D3, E, alături de minerale esenţiale, precum calciu, zinc, potasiu şi sulf.

„Efectele miraculoase produse de oul de prepeliţă în organism se datorează proteinelor de calitate superioară din ou, glucidelor speciale, care nu sunt periculoase pentru persoanele cu diabet sau pentru cele care suferă de alte boli înregimul cărora ouăle sunt interzise. De asemenea, ouăle de prepeliţă conţin aminoacizi esenţiali şi factori antialergenici. La fel de valoroase sunt şi enzimele care curăţă depunerile de colesterol de pe pereţii vaselor sanguine” , precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

Grăbesc recuperarea după o operaţie

O cură cu astfel de ouă îmbunătăţeşte calitatea vieţii bolnavilor cronici. Aceste tonice naturale ajută inima să funcţioneze normal, revigorează organismul după perioade intense de stres şi de epuizare.

În cazul bolnavilor care au suferit o intervenţie chirurgicală sau care au făcut chimioterapie, ouăle de prepeliţă grăbesc recuperarea. Beneficiile acestei terapii nu se opresc aici, deoarece cura cu ouă de prepeliţă reglează aciditatea gastrică şi digestia.

O astfel de terapie pre- şi postnatală vine în sprijinul viitoarelor mame, deoarece le ajută să nască mai uşor, iar după naştere acestea pot să alăpteze mai mult timp.

De asemenea, o cură cu ouă de prepeliţă are efecte foarte bune în cazul bolnavilor de dischinezie biliară, TBC şi celor cu afecţiuni ale rinichilor şi ficatului. Şi persoanele supraponderale, cele care au probleme cu imunitatea sau care au un nivel crescut al glicemiei îşi ameliorează starea de sănătate în urma consumului de ouă de prepeliţă.

Se consumă crude, dimineaţa

Există mai multe scheme de tratament, în funcţie de vârstă şi de afecţiune. Ouăle se consumă crude, dimineaţa, în locul cafelei, şi trebuie să fie proaspete. Se recomandă mai multe cure: cu 60, 90, 120 şi cu 240 de ouă.

Cura cu 60 de ouă se urmează 30 de zile şi este indicată adulţilor şi copiilor cu vârste între unu şi trei ani (câte două ouă zilnic).

Copiilor cu vârsta de 4-7 ani li se recomandă cura cu 60 de ouă ţinută timp de 20 de zile (câte trei ouă zilnic). Cura cu 90 de ouă se ţine 30 de zile de către copiii cu vârsta de 8-10 ani (câte 3 ouă zilnic), iar cura cu 120 de ouă este pentru 26 de zile (se recomandă adulţilor şi adolescenţilor cu vârste între 16 şi18 ani. În schimb, cura de 240 de ouă se administrează timp de 50 de zile doar adulţilor.

Persoanelor care nu pot consuma ouăle crude li se recomandă fierberea acestora.

Care este diferenţa de preţ

Un ou de prepeliţă este de circa cinci ori mai uşor decât unul de găină (62 de grame faţă de aproximativ 12 grame). Cum un ou de găină costă aproximativ 0,6 lei, iar unul de prepeliţă 0,3 lei, o omletă din cinci ouă de prepeliţă este de 2,5 ori mai scumpă decât una dintr-un ou de găină.


Sursa: adevarul punct ro
Sylvester, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1979 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1462 kcal/zi. Pentru a slăbi 1,5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1721 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat